28 Kasım 2010 Pazar

Test Serisi, 2. Maç 5. Gün, Sri Lanka 387/9&57/1 dec West Indies 243&12/2, Maç Berabere Bitti

Sri Lanka 387 /9 dec (Sangakkara 150, Samaraweera 80, Roach 5/100) &57 /1 dec  West Indies 243 (Darren Bravo 80, Baugh 50) & 12/ 2


Epeyce uzun uğraşlardan sonra, güneş yüzünü gösterdi ve nihayet Testin son gününde maça geçilebildi. Aslında bir ara Sri Lanka'ya dönen ibre, West Indies'lileri korkuttu ancak sonunda beklendiği gibi, beraberlikle sonlanan bir Test daha geride kaldı. 


West Indies'in 165/5'le başladığı  gün içerisinde Sri Lanka'nın galibiyet için tek bir şansı varsa, o da  rakibi follow-on'a zorlamaktı. Bunun içinse rakibin 23 koşu almasını engellemek durumdaydılar. Fakat wicketkeeper Carlton Baugh ve Dwayno Bravo'nun yaptığı 40 koşuluk katkı, maçı esastan bitirdi.  West Indies, sözkonusu tehlikeden kurtulduktan sonraki overlarında, belki biraz rahatlamanın etkisiyle,  üç overda üç wicket verdi.  Küçük bir direnişten sonra half century'e ulaşan Baugh'un ve Kemar Roach'ın da çıkmasıyla Sri Lanka için izlenecek yol belliydi.  Maçı kazanabilmek için kısa sürede iy bir koşu sayısı yakalayıp, devreden çekilecek, hücum şansını yeniden West Indies'e vererek maçı kazanmaya çalışacaklardı. Nitekim de öyle oldu. 15 over boyunca 57 koşu yakalayıp 1 wicket veren evsahibi ekip, galibiyet şansını yoklamak istedi. West Indies'in, kazanmak için yaklaşık 20 overda 202 koşuya ihtiyacı vardı. Bu, bir Twenty20 maç için dahi, zorlaması zor bir skordu.


Devre başında, Adrian Barath'ın sopasının yakınından geçen bir top, Sangakkara'nın itirazıyla gözden geçirildi ama wicket 1 over sonra, Ajantha Mendis'in googly'siyle geldi. Normalde olsa, bir over sonra Chris Gayle'in, tek bir koşu kazandırabilmiş vaziyette, Dilshan'a avlanması da  Sri Lanka cephesini umutlandırabilirdi ama  yeterli zaman yoktu.  Kolombo'daki Kasım yağmurları, maçın sonuçlanmasına izin vermedi. Seride halen iki taraf da maç kazanabilmiş değil. Bir sonraki maç, 1 Aralık'ta başlayacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder