20 Kasım 2010 Cumartesi

Hindistan-Yeni Zelanda, 3.Test, 1.Gün, Yeni Zelanda 148/7

Yeni Zelanda 148/7 (Ryder 59, McCullum 34*, Sreesanth 2/20)

Nagpur'da önceki günlerde yağan yağmurun sahada yarattığı su birikintileri nedeniyle yaklaşık 2.5 saat geç başlayan ilk gün ilginç olaylarla dolu geçti. Her 2 takım da kadrolarında bir önceki maçtan birer değişiklik yaptılar. Hindistan'da sakat olan hızlı atıcı Zaheer Khan'ın yerine Ishant Sharma şans bulurken, özellikle hızlı atıcıların performansından memnun olmayan konuk ekipte de Brent Arnel'in yerine ilk kez ülkesini Test maçında temsil edecek olan Andy McKay görev aldı.
Maçtan önce yayıncı kuruluş adına wicketı inceleyen eski ünlü Hint oyunculardan Ravi Shastri 'burası vurucular için tam bir cennet' diyerek Hint seyircilerin beklentilerini boşa çıkaran bir yorumda bulundu. İlk 2 maçın oynandığı wicketlardan hiç memnun olmayan oyuncular ve seyirciler hoşnutsuz bir ifadeyle kura atışını beklerken, artık tüm kriketseverlerin bildiği bir klasik olan kaptan MS Dhoni'nin para atışını kaybetmesiyle Yeni Zelanda vurucu olmayı seçen taraftı.
Maç başlarken sahaya gelen vuruculara dikkatle bakıldığında bir gariplik fark eden bizler bir önceki maçın kahramanı Brendon McCullum'ı görememenin şaşkınlığı içindeydik. Tim McIntosh ile beraber gelen oyuncu Martin Guptill idi. Test kariyerine wicketkeeper olarak başlayan ancak sonrasında bu görevini bırakıp açılış vuruculuğuna terfi eden McCullum'ın ısınırken belinden sakatlandığı haberi geldiğinde Yeni Zelanda büyük bir şok içerisindeydi.
Maç başladığında Sreesanth ve Sharma'nın iyi bir uzunlukta attıkları istikrarlı atışlar meyvesini vermiş ve Sreesanth bu iki tecrübesiz ve sıkıntılı açılış vurucusunu ilk 9 over içerisinde oyun dışı bırakmıştı bile. Bu kayıplardan sonra oyuna giren Ross Taylor başarısız olduğu bu seride yine kötü bir gün geçirdi ve direnç gösteremeden dışarıda kaldı. Kısa süre içerisinde Jesse Ryder ve Kane Williamson'ın oyuna girmesi Yeni Zelanda'nın ritmini bozdu ve Williamson'ın dışarda kalması, ardından kaptan Daniel Vettori'nin gereksiz bir topa girerek wicketını hediye etmesiyle çay arasına girerken skor 72/5'e geldi.
Ravi Shastri wicketı doğru okuyamadı mı, Yeni Zelanda çok mu kötüydü, yoksa Shastri kasıtlı olarak Yeni Zelandalıları yanıltmak için mi öyle söyledi bilinmez ama 'vurucular için cennet' olan wicket bir anda Yeni Zelanda için cehenneme döndü. Sakat McCullum'ı bugün dinlendirmeyi ve mümkün ise oyuna sokmamayı hedefleyen konuk takımda Ryder hariç direnç gösterecek bir isim çıkmadı. Gerçekten alkışı hak eden ve bu seride ilk kez ekip halinde bir planı yürütebilen Hint atıcılar adeta ders verir bir biçimde arka arkaya wicketlar alarak rakiplerini dağıttılar. Gareth Hopkins'in çıkmasından sonra mecburen oyuna giren McCullum ve Ryder takıma kazandırdıkları koşularla biraz olsun toparlamaya çalışsalar da iki sakat oyuncu bir arada yeterli koşu yapamamanın bedelini ödediler ve Ryder da Harbhajan'ın falsolu atışı sonucu çıkınca yanlız kalan McCullum acılar içinde günü tamamlamayı başarırken Yeni Zelanda daha ilk günden büyük bir zorlukla karşı karşıya kaldı 148/7.
Hiç kuşkusuz günün galibi olan Hindistan maçı kazanmak için çok büyük bir avantajı da ele geçirmiş oldu. Yarın kalan wicketları da zorlanmadan alması beklenen Hindistan kendi inninginde 500+ hedefleyerek rakibi üzerindeki baskıyı arttrımak isteyecektir. Serinin galibini belirleyecek bu son maçta Yeni Zelanda'nın şansı ise yok denecek kadar az.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder