14 Kasım 2010 Pazar

Hindistan-Yeni Zelanda, 2.Test, 3.Gün, Yeni Zelanda 350, Hindistan 436/9

Yeni Zelanda 350 (McIntosh 102, Guptill 85, Z.Khan 4/69), Hindistan 436/9 (Sehwag 96, Harbhajan Singh 85*, Vettori 4/123)

Üçüncü günün merakla beklenen sorusu olan Sachin Tendulkar'ın 100'e ulaşıp ulaşamayacağı daha günün 5.overı içinde cevabını buldu ve Daniel Vettori'nin falsolu atışında Ross Taylor'un mükemmel yakalayışı SRT'nin hayalini bir başka güne bıraktı. Güne zor bir hedef olan Hindistan'ı sınırlamak ile başlayan Yeni Zelanda yine VVS Laxman'ın mükemmel oyunu karşısında zaman zaman zor anlar yaşarken Hindistan'da Rahul Dravid ve MS Dhoni gibi tecrübeli oyuncuların bu seride büyük bir katkı ortaya koyamamasının sıkıntısı yaşandı.
Gün içinde Yeni Zelanda atıcıları zor bir rakibe karşı gerek hızlı atıcıların swing bowlingi gerekse de Vettori'nin spin bowlingi sayesinde düzenli aralıklarla wicket almaları takdir edilirken fieldingde gösterdikleri agresiflik birçok zaman onları 4 yemekten kurtardı. Büyük bir sayıyı hedefleyen Hindistan'ın bu hedefinden uzaklaşmasında en büyük etken olan agresif bowling ve fielding, çay arasından hemen sonra kısa aralıklarla gelen Laxman, MS Dhoni ve Z.Khan'ın wicketlarıyla meyvasını verdi, ancak yağmurun araya girmesi Hindistan'a toparlanma şansı verirken Yeni Zelanda'yı da ritminden çıkardı.
Yağmur arasından sonra geçen yaklaşık 1.5 saatlik süreçte ön plana çıkan Harbhajan Singh sanki gerçek bir vurucu gibi mükemmel bir performans gösterdi ve Yeni Zelanda'yı adeta tek başına dağıttı. Karşıladığı 82 topta ulaştığı 85 sayı (7x4, 5x6 içeren olağanüstü bir oyun) Hindistan'a son 2 güne girilirken gerekli olan farkı sağlarken son adam Sreesanth'ın da hızlı atıcıların bouncerlarına karşı korkusuzca durması önemliydi.
Son 2 güne girilirken Yeni Zelanda büyük bir baskı altında olacaktır. Takım olarak son yıllardaki düşüşün en önemli nedeni olan ikinci inninglerde iyi bir skor yapamama kabusu burada da kendini gösterirse maçı Hindistan kolayca kazanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder