16 Kasım 2010 Salı

Pakistan-Güney Afrika 1.Test 4. Gün Pakistan 248&109/2 Güney Afrika 380&318/2d

Pakistan 248(Hafeez 60, Azhar Ali 56,Morkel 5/54)&109/2(Hafeez 34,Ali*37,Botha 1/27),  Güney Afrika 380(Smith 100*, Amla 80, Kallis 73,Rehman 3/101)&318/2d(Amla 118*, Kallis 135*, Rehman 1/105)

Dün bitirirken ortaya çıkan soruyla başlamak durumundayız bugün. Bu düz zeminde, Güney Afrika'nın 8 wicketını kim alacak? Cevap: Hiç kimse. Pakistan'da korkulan oldu ve güne Hashim Amla ve Jacques Kallis'le başlayan Güney Afrika, 318'i bulduktan sonra, yemek arasından sonra 'Bu kadar yeter' dedi.

Pakistan, kısa bir dönem Umar Gül'le Saed Ajmal'ı kullanarak başladı güne. Bu hızlı-falsolu kombinasyonundan aradıklarını bulamayınca, uzun bir süre sadık kalacakları çifte falsolu atıcı modeline yaslandılar. Ajmal, Abdur Rehman'a göre daha fazla koşu veren ama daha tehdit edici olandı. Ne var ki, belki de yorgunluktan, Kallis'e tam 16 koşu verdiği overdan sonra yeniden Umar Gül'ü kullanmanın zamanı gelmişti. Boş tribünlerin önünde, sıkıcı geçen maçın önemli istatistiklerinden biri de, Jacques Kallis'in Gül-Rehman döneminde, kariyerindeki 36. Test 100'üne ulaşıp Sachin Tendulkar ve Ricky Ponting'in ardına yerleşmesiydi. Gariptir, yine bu sezon West Indies testinde de benzer bir maç oynayan Güney Afrika 318'e geldiğinde hücumdan çekilmeyi uygun gördü. Pakistan'ın maçı kazanmak için elde etmesi gereken sayı 451 olarak karşılarında duruyordu.

Güney Afrika atışlarına başlayan Dale Steyn, günün başında, belki de Pakistan'ın açıcılarını hemen dışarı gönderip gardı düşürmek isterken biraz dağınık atışlarıyla rakibin hiç de fena bir başlangıç yapmamasını sağladı. Bunun üzerine devreye giren Paul Harris ve Johan Botha ikilisi, durumu hemen kontrol altına aldı. Ne var ki istikrarsızlığını sürdüren Dale Steyn'in, işler yolunda giderken yükseğe seken bir topla Muhammed Hafeez'ı çıkarması ilginç bir tesadüftü .Hızlıca sayı alabilecek kozlardan Hafeez 34'te çıkmıştı .O ana kadar sahneyi Hafeez'a bırakan Taufik Umar, Azhar Ali'lye birlikte yavaşça aldığı sayılarla, daha çok savunma yaparak geçirdiği döneme, yine Botha'nın falsolu atışıyla veda etti.Ardından gelen Younis Khan'sa, hünerlerini sergileyip Pakistan'a uzaklarda görülen bir galibiyete ulaştırmak için acele etmedi. Pakistan'ın sayı almakta bu denli zorlandığı zeminde, iki devrede de 300'ü aşmayı başaran Güney Afrika, tabi ki galibiyete daha yakın olan taraf.Galibiyet için Pakistan, elde kalan 8 wicketıyla, 342 koşuya ihtiyaç duyuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder