20 Kasım 2010 Cumartesi

Sri Lanka-West Indies, 1.Test, 5.Gün, WI 580/9d, Sri Lanka 378 & 241/4, Maç Berabere Bitti

WI 580/9d (Gayle 333, Nash 64, Mendis 6/169), Sri Lanka 378 (Sangakkara 73, Jayawardane 59, Shillingford 4/123) & 241/4 (Paranavitana 95, Jayawardane 58, Roach 2/55)

Galle'deki maçın 5.günü erken wicketlara ihtiyacı olan West Indies çok iyi bir başlangıç yaptı. Özellikle hızlı atıcı olarak geçen yıl Avustralya'da göze batan Kemar Roach, kısa aralıklarla Tillakaratne Dilshan ve Kumar Sangakkara'yı devre dışı bırakınca West Indies'in galibiyet şansını arttırdı. Ancak West Indies'de ciddi bir sorun olan istikrarlı atış yapma yine ortaya çıktı. Hızlı atıcılardan Roach hariç kimse ön plana çıkamadı. Spin bowler olan Shillingford çok uzun süre atış yapmak zorunda kaldı ve iyi bir performans göstermesine rağmen bunun karşılığını alamadı. Belki Sangakkara'nın çıkışından sonra Paranavitana'nın sopasından gelen bir topu kaptan Darren Sammy yakalasa alınacak wicketla baskı artıp Sri Lanka zor durumda kalabilirdi ancak yemek arasına 159/2 ile giden Sri Lanka beraberliği neredeyse garantilemişti bile.
Yemek arasından sonra Shillingford ağır eforunun karşılığını alsa da sonucun değişmesi için artık çok geçti. West Indies'in hızlı atıcılarını bundan önceki bir çok Test maçında olduğu gibi pili erken bitti ve galibiyet için zorlayamadılar. Buna bir de Galle'de havanın erkenden kararması ve yağmur da eklenince maç erken noktalandı ve beraberlikle bitti.
Bundan sonraki Test maçı 23-27 Kasım tarihleri arasında Colombo'da R.Premadsa stadyumunda oynanacak. Adeta Sri Lanka'nın kalesi olan bu stad bir dünya rekorunun mkırıldığı yer olarak biliniyor. Ağustos 1997'de Sri Lanka bir inningde yakalanan en büyük skor olan 952/6'yı burada yakalamıştı. 2005'ten berri burada Test maçı oynanmadığını da hatırlatalım. Bir de Colombo'da o tarihlerde beklenen sağanak yağmurun maçı nasıl etkileyeceği de merakla bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder