4 Kasım 2010 Perşembe

Hindistan-Yeni Zelanda, 1.Test, 1.Gün, Hindistan 329/3

Hindistan 329/3 (Sehwag 173, Dravid 104, Tendulkar 13*, Ryder 1/44)

Ahmedabad’da geçen hafta yağan yoğun yağıştan çok etkilenen Sardar Patel Kriket Stadyumu’nda günün en büyük sürprizi 10 maç aradan sonra ilk kez Hindistan kaptanı MS Dhoni’nin kura atışını kazanmasıydı. Büyük bir mutlulukla vurucu olmayı seçen ve ideal kadrosuyla mücadele eden Hindistan, sahanın hızlı atıcılar için avantaj sağlamamasıyla birlikte çok rahat bir şekilde maça başladı. Kane Williamson ve Hamish Bennett’in ilk kez Test maçına çıktığı konuk ekipte ilk atıcılar Bennett ve Chris Martin tehdit edici olamayınca devreye Jesse Ryder girdi. Orta hızlı atışlarıyla sürpriz wicketlar alabilen ama son aylarda içki problemi, kilolar ve sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalan Ryder ilk overında geçen yılın en iyi Test oyuncusu Gautam Gambhir’i oyun dışında bıraktı. BU wicket, Yeni Zelanda’nın yemek arasına kadar aldığı tek wicket oldu. Bir ara hızlanan Virender Sehwag’ın yemeğe kadar 100 koşuya ulaşacağını hayal edenler 87’de kalmasıyla azıcık üzgün olsa da seyirciler durumdan fazlasıyla memnundu. 127/1
Yemek sonrası dönemde Sehwag kısa sürede 100’ü geçti ve bu yıl içerisinde 1000 koşu barajını aştı. Partneri Rahul Dravid ise geçen Avustralya serisinin formsuzluğunu üzerinden atabilmek için yakaladığı fırsatı iyi değerlendirdi ve 50 sayıyı rahatça aştı. Bunda Yeni Zelandalı off spinner Jeetan Patel’in kötü atışlarının da etkisi büyüktü. Çay arasına girildiğinde skor 243/1’e geldi ve Sehwag 152’de bir double century için hazırlık halindeydi.
Rahatlık mıdır, konsantrasyon eksikliği midir bilinmez ama Sehwag bir an Daniel Vettori’nin atışında sopasını zamanında indirmeyince bowled olmaktan kurtulamadı ve dışarıda kaldı. Halen 49 tane 100 yapmış olan Sachin Tendulkar oyuna girdiğinde herkesin beklentisi onun 50.century’e ulaşmasıydı. Bunun için yarını beklemesi gereken Tendulkar sahneyi Dravid’e bıraktı. Önce Dravid 100’e ulaştı ardından Chris Martin’e avlandı, sonra da günün sonunda kadar Tendulkar ve Laxman sabrederek tehlikesiz bir şekilde günü 329/3’te tamamladılar.
Dün de belirttiğimiz gibi maçın mutlak favorisi Hindistan zorlanmadan günü bitirdi. Yarın da e az 600’ü zorlayarak kalan günlerde Yeni Zelanda’nın 20 wicketını alarak maçı kazanmak yolunda önemli bir adım atmak isteyeceklerdir. Yeni Zelandalı atıcıların çaresiz halini gördükçe herkes Hindistan’ın nasıl 20 wicketını alabileceklerini kara kara düşünmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder