24 Kasım 2010 Çarşamba

Test Serisi 2. Maç, 1. Gün Sri Lanka 83-3 West Indies

Sri Lanka 83/3 ( Sangakkara 25, Samarawera 26, Roach 2/24)

Bu kez Kolombo'ya taşınan test öncesinde, bulutlu hava karşıları oyuncuları. Para atışını kazanan Kumar Sangakkara, elbette ki burayı en iyi tanıyanlardan biriydi ve nemli havada vuruş yapmayı seçerek hücumuna güvendiğini gösterdi.

Bir maç önce, galibiyeti hak etmiş olmasına rağmen, beraberliğe razı olan West Indies atıcıları, ekiplerine kattıkları spinner Suleyman Benn'i de yanlarına alarak, adeta bıraktıkları yerden devam ettiler. Bunların arasında en fazla dikkat çeken, yine hızlı atıcı Kemar Roach oldu. İçe doğru döndürdüğü uzun toplarıyla, Sri Lanka vurucularına zor bir gün yaşattı. Kısa atışlarından birinde de , güne gergin başlayan, bir an önce koşu alma isteğini gösteren Tillakaratne Dilshan'ı erkenden çıkardı.

Sri Lanka 31/3'teykense, Roach bir kez daha ortaya çıktı ve onun atışında,  slipte yerini alan Dwayna Bravo, topu yakalayıp, Tharanga Paranavitana'nın de ilk devresini sonlandırdı.

Bu döneme kadar fazla topa girmeyen kaptan Sangakkara, istikrarlı bir ortak bulamadı. Önde gelen adaylardan Mahela Jayawardene, 34/3'te, West Indies'in çiçeği burnunda kaptanı Darren Sammy'in içe doğru hafif falso alan, orta hızlı atışında dışarıda kaldı.

Yavaş yavaş ısınmaya başlayan Sangakkara'yla birlikte, Tharanga Samarawera ikilisi, bir şekilde çay arasına kadar takımı 84/3'e getirdi.

Tabi kriketi neden sevdiğimizi, bizlere yeniden hatırlatan görüntüler de, ilk günün unutulmazları arasındaydı. Sri Lanka'daki maçlarda, askeri birlikleri, hemen her yerde görebiliyoruz. İşte durum 63/3'ken, çay arasınının geldiği konusunda, muhtemelen yanlış bilgilendirmiş iki silahlı asker, sahaya girdi. Havalı yürüyüşleriyle 'Rap rap' giderken, kimsenin oralı olmamasına biraz şaşırır gibi olsalar da, wicketa iyice yaklaşınca, komik gerçeği farkettiler. Tabi gerisin geri dönerlerken, hakem Asad Rauf'tan da, esprili bir asker selamını almak durumunda kaldılar. Olayın görüntüleri için: http://cricket-online.tv/hilarious-marching-on-a-cricket-field/

Ne yazık ki çay arasından geri dönüşte, kapalı hava ve bulutlar iyice etkisini gösterdi ve maç, yetersiz ışık nedeniyle, bugünlük sonlandırıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder