21 Kasım 2010 Pazar

Hindistan-Yeni Zelanda, 3.Test, 2.Gün, Yeni Zelanda 193, Hindistan 292/2

Yeni Zelanda 193 (Ryder 59, McCullum 40, I.Sharma 4/43), Hindistan 292/2 (Gambhir 78, Dravid 69*, Southee 1/41)

Dünün açık ara kaybedeni olan Yeni Zelanda ikinci gün sahaya geri döndüğünde yükün Brendon McCullum'ın sırtında olacağı belliydi. Dün kaybedilen zamanı telafi için yarım saat erken başlayan ilk seansta Hint hızlı atıcılar dün bıraktıkları yerden devam ettiler. İyi performanslarını bugüne taşıyan ikiliden Ishant Sharma'nın, günün 4.overında McCullum'ı oyun dışına göndermesi Yeni Zelanda'nın inninginin çabuk biteceğinin göstergesiydi. Sonrasında Sharma'nın aldığı Andy McKay'in wicketı oyuna 'yürüyen wicket' olarak tabir edilen Chris Martin'in girmesini sağladı. Oyunda kalan Tim Southee az da olsa gösterdiği dirençle skoru ileri taşısa da hedeflenen 200'e ulaşmak mümkün olmadı. Southee aldığı 38 koşu ve gösterdiği dirençle takdir toplasa da Hindistan hedefine ulaşmış ve rakibini 200'ün altında tutmayı başarmıştı.
Hindistan inningine artık klasikleşmiş bir şekilde Virender Sehwag hızlı bir başlangıç yaptı. Hint rakiplerinin aksine burada hiçbir varlık gösteremeyen konuk hızlı atıcılar, bir taktik hata yaparak Sehwag'ın zayıf yönüne oynamaya çalışıp kısa atışlara yönelince bu hamleyi gören Sehwag'ın gazabına uğradılar. Arka arkaya aldığı 4lük koşularla hızlanan Sehwag yemek arasına girildiğinde 50'yi geçmiş ve Hindistan aradaki farkı 103 koşuya indirmişti 89/0.
Yemek arasından sonra her ne kadar Yeni Zelandalı atıcılar biraz olsun toparlansalar da böyle düz ve Ravi Shastri'nin dediği gibi vueruclar için bir cennet olan wickettan faydalanan Hint vurucların hepsi en az 50 koşu yapmayı başardı. Çay arasından önce gelen Sehwag ve Gambhir'in wicketları gidişat üzerine hiç etkili olmadı ve wicketlar haricinde Hint vurucular hiç tehlike yaşamadan günü tamamlarken Gambhir, Dravid ve Tendulkar'ın form tutmasi ilerisi için Hindistan adına iyi sinyaller olarak göze çarptı.
İkinci gün bittiğinde her şey Hindistan'ın istediği gibi gitmekte. Dün de belirttiğimiz gibi 500+ skoru hedefleyen Hindistan muhtemelen yarın buna ulaşacak ve rakibine maçı kurtarması için 2 gün bırakacak. Yeni Zelanda'nın ise mevcut durumdan toparlanması pek de mümkün gözükmüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder