5 Kasım 2010 Cuma

ODI Serisi 2.Maç, Avustralya-Sri Lanka, Sri Lanka 29 Koşu Farkla Kazandı (D/L)

Sri Lanka 213/3 (Tharanga 86*, Dilshan 47, Watson 2/34) Avustralya 210 (Watson 40, White 35, Muralitharan 2/30), Sri Lanka 29 koşu farkla kazandı (D/L)

Sri Lanka temmuz ayından beri maç kazanamayan Avustralya’yı 2.ODI’de de mağlup ederek tarihi bir başarıya imza attı. İlk kez Avustralya topraklarında bir seri kazanmanın gururunu yaşayan Sri Lanka, 2011 Kriket Dünya Kupası öncesi iddiasını ortaya koyarken Avustralya ise giderek daha fazla karanlığa gömülmeye devam etti.
Kura atışını kazandıktan sonra vurucu olmayı seçen Sri Lanka, ilk maçta gelen galibiyetin verdiği moralle oyuna çok iyi başladı. Artık eski gücünü kaybetmiş ve fazla varyasyonu olmadığı için de tehdit edici özelliği azalmış hızlı atıcılar karşısında fazla zorlanmayan Sri Lanka Upul Tharanga’nın önderliğinde ilk powerplay dönemini çok rahat geçti. Bu ikili skoru 98’e kadar taşıdı, ancak son zamanların tartışmalı spin bowlerı Nathan Hauritz’in tuzağına düşen Tillakaratne Dilshan oyun dışında kaldı. İlk sıra hızlı atıcılarından yeterli verim alamayan kaptan Ponting Shane Watson’a topu verdi ve Watson da kaptanını derhal Jayawardane’in wicketi ile ödüllendirdi. Oyuna giren Kumar Sangakkara’nın Tharanga’ya katılmasıyla tekrar eski ritmini bulmaya başlayan Sri Lanka’nın kazandığı ivmeyi araya giren yağmur bozdu. Yağmurun uzun süreli yağması nedeniyle kısalan maçta Sri Lanka’nın inningi önce 43 overa indi. Bunu takiben Duckworth Lewis metodu devreye gireceğinden Sri Lanka iyice hızlandı ve ikinci yağmur dalgası sonrası 41.1 overda inning sonlandığında 213/3 olan skor Avustralya’nın erişmekte zorlanacağı bir skordu.
D/L metoduyla yeniden hesaplanan Avustralya’nın takip etmesi gereken skor 39 overda 244 koşu olarak açıklandı ve Avustralya giderek daha fazla batağa saplandı. Özellikle 2.overın ilk atışında Brad Haddin dışarıda kalınca Avustralya için tehlike çanları çalmaya başladı. 7. overda bir önceki maçın kahramanı Thisara Perera kaptan Ponting’in wicketını aldı. Shane Watson’ın direncine katılan baka bir oyuncu olmayınca Avustralya’da wicketlar arka arkaya düşmeye başladı. İlk maçtan çok daha iyi bir takım performansı sergileyen Sri Lanka’da atıcıların hepsi wicket almayı başardı.
Pazar günü oynanacak 3.maçta Avustralya biraz olsun moral bulmak isteyecek ancak durum hiç parlak değil. Sri Lanka ise bu seriyi kaznmanın verdiği moralle Dünya Kupası öncesi favoriler arasına adını yazdırmayı başardı.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder