5 Kasım 2010 Cuma

Hindistan-Yeni Zelanda, 1.Test, 2.Gün, Hindistan 487, Yeni Zelanda 69/2

Hindistan 487 (Sehwag 173, Dravid 104, Vettori 4/118), Yeni Zelanda 69/2 (McCullum 38*, Taylor 18*, Zaheer Khan 1/14)

İkinci gün başladığında herkesin aklındaki soru Sachin Tendulkar’ın 100 yapıp yapamayacağıydı. Düne göre biraz daha yavaş ve güvenli oynayan Hindistan, rakibinin hızlı atıcılarını berteraf edip hedeflediği 500-600 sayısına doğru emin adımlarla yürüyordu. Ne var ki dünün başarısız Yeni Zelandalı spinnerları bugün biraz daha falso yakalamış ve rakibe fazla şans vermeyen atışlarla Hint vurucuları rahat bırakmıyordu. Yemek arasına yaklaşılırken bu dispilin içindeki hücumlar da ilk meyvesini verdi. Jeetan Patel, Tendulkar’ı dışarı çıkardığında ortalığı kaplayan sessizlik, kısa süre sonra part time spinner Kane Williamson’ın Suresh Raina’yı ve yine Patel’in VVS Laxman’ı oyun dışında bırakmasıyla daha büyük bir karamsalığa dönüştü. Yemeğe giderken Yeni Zelanda, henüz daha işin bitmediğini hatırlattı ve skor 392/5 iken yemek arasına girildi.
Yemekten sonraki ilk 8 over içinde arka arkaya MS Dhoni ve Zaheer Khan’ın Vettori’ye teslim olmasından sonra Yeni Zelanda oyunun kontrolünü ele almış iken sahneye Harbhajan Singh çıktı ve son zamanlarda atıcı olarak yıldızlaşamadığı maçların aksine vurucu olarak kendini gösterdi. Adeta tek başına Yeni Zelanda’ya direnen Harbhajan muhteşem bir performansla takımına çok önemli 66 koşu kazandırarak zararı fazlasıyla telafi etti ve skoru 487’ye taşıdı.
Yeni Zelanda inningi başladığında Brendon McCullum ve Ross Taylor’un yükün fazlasını taşıması bekleniyordu. Nitekim daha 3. over içerisinde açılış vurucusu Tim McIntosh sayı bile alamadan oyun dışı kaldı, arkasından Pragyan Ojha Hindistan’ın ilk falsolu atışında Bradley-John Watling’i dışarıda bıraktı ve erken sayılabilecek zamanda McCullum-Taylor ikilisi Yeni Zelanda’yı düze çıkarma görevini üstlenmek zorunda kaldı. İlk hedef olarak günü başka wicket kaybetmeden tamamlamayı belirleyen Yeni Zelanda, bu ikilinin direnci sayesinde hedefine ulaştı ve günü 69/2 ile kapattı.
İlginç geçen ve günün sonunda Yeni Zelanda, geçen ay Bangladeş’teki korkunç performansının moral bozukluğunu üzerinden attığını ve sahip olduğu rekabetçi kimliğini bizlere hatırlattı. Avantajın her ne kadar Hindistan’da olduğu bir gerçek olsa da Yeni Zelanda kolay teslim olmayacaktır. Yarına güvenli bir başlangıç yapmayı ve ilk hedef olarak 287’yi geçerek follow-on kabusundan kurtulmayı düşüneceklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder