24 Kasım 2010 Çarşamba

Test Serisi 2. Maç, 2. Gün Sri Lanka 294/5 West Indies

Sri Lanka 294/5( SAngakkara 135, Samarewera 80, Roach 3/66)

Bu kez Sri Lanka'nın Kolombo şehrinde güneş yüzünü gösteriyordu sabah saatlerinde. Sri Lanka, dünkü küçük şoku atllattıktan sonra, yine kaptan Kumar Sangakkara'nın aldığı sorumlulukla ilerlermeyi umuyordu.

Dünküne göre, çok daha az falso alan top, West Indies'lileri zorlayacak bir günün habercisiydi. Nitekim Sri Lanka neredeyse hiç zorlanmadan 117/3'e kadar gelmeyi başardı. Buradan sonra, bir önceki testin tartışılan oyuncusu Shane Shillingford atışlara geldi. Onun atışlarında topu fırlattığı, hile yaptığı konusunda şüpheler oluşmuştu. Bu baskıdan etkilenebileceği yorumları yapılan Shillingford, ilk seansta topu bir-iki iyi dönüş verebilen tek oyuncuydu. Fakat yaklaşsa da wicket alamadı.

Önce Samarewera, ardından da Sangakkara, 50'lerine ulaştılar. Bir ara Samarewere'nın bacağındaki korumaya çarpan top yakalanınca, OUT kararı gelir mi dendi ama ikinci kez Test maçına çıkan hakem Richard Kettleborough, kendinen o kadar emindi ki West Indies, itiraz hakkını kullanmadı. Sri Lanka, yemek arasında, kayıpsız, 199-3'le, işleri yoluna koymuş şekilde gitti.

Yemekten sonra hava biraz daha kapalıydı ve yağmur tehlikesi vardı. West Indies'in başına dert olan bu ortaklığın bozulması, Dwayne Bravo'nun kısa ve yükseğe zıplayan topu sayesinde oldu. Samarawera çıktı, yerine, bir önceki Testte sakatlanan Angelo Matthews dahil oldu. Tabi bu sırada Sangakkara, harika vuruşlarıyla yine günün yıldızıydı.

West Indies'in yeni topu almasından sonra atış için gelen hızlı atıcılardan Kemar Roach, Sri Lanka'daki wicket alma geleneğini sürdürdü ve Matthews'ı bir hayli zorladıktan sonra teslim olmaya mecbur bıraktı.

Ne yazık ki maç, yağmur yüzünden yine erken bitmek zorunda kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder