7 Kasım 2010 Pazar

ODI Serisi 3.Maç, Avustralya-Sri Lanka, Avustralya 8 Wicket ile Kazandı

Sri Lanka 115 (Silva 33, Tharanga 28, McKay 5/33) Avustralya 119/2 (Clarke 50*, Haddin 31, Fernando 2/47)

Serinin galibi olan Sri Lanka karşısında Avustralya son maçı rahat kazanarak tarihinin en kötü yenilgi serilerinden birini bitirmenin sevincini yaşadı.
Kura atışını kazanan ve ilk 2 maçta oynamamış bazı oyuncularına şans veren Sri Lanka'nın kazderi daha 3. over içerisinde Tillakaratne Dilshan ve Kumar Sangakkara'nın aynı over içerisinde oyun dışında kalmasıyla az çok belli oldu. Daha önceki maçlarda wicket alma tehtidi olmayan formsuz Peter Siddle'ın yerine oynayan genç Mitchell Starc ile beraber harika bir ikili oluşturan McKay üçüncü overında Mahela Jayawardane'yi de oyundan çıkarınca önceki maçların aksine dağınık bir görüntü sergileyen Sri Lanka'da vurucular domino taşı gibi devrlmeye başladı. Bu kötü gidişe az da olsa direnmeye çalışan Upul Tharanga ve Chamara Silva da Shane Watson ve Starc tarafından oyun dışında bırakıldı. Eski maçların aksine bir bütün olarak hareket eden Avustralya atıcıları baskıyı sürdürünce Sri Lanka2nın direnişi tamamen kırıldı ve 115 all out oldular. Clint McKay ODI kariyerinde ilk kez bir inningde 5 wicket alma onuruna erişirken genç Mitchell Starc da aldığı 4 wicket ile ilerisi için büyük ümit verdi.
Avustralya inningi ise vurucular için bir antreman maçından farksızdı. 2.5 hafta sonra Ashes Test serisinin ilk maçında bu sahada oynayacak olan ev sahibi ekibin oyuncuları fırsatı daha çok wicket karakteri hakkında fikir edinmek için kullandılar. Zaten moralsiz olan Sri Lanka atıcıları da disiplinden uzaklaşıp bol bol extra sayı verince işi çok kolaylaşan Avustralya'da eleştiri okları üzerinde olan Michael Clarke 50 sayıya ulaşarak az da olsa moral bulurken ilk 2 maçta oynamayan Dilhara Fernando, 2 wicketı alan tek isimdi.
Bu seri kapandı ve Ashes serisi için Avustralya'nın geri sayımı başladı. Mitchell Starc ve Clint McKay'in performansları da onları bir anda aday kadro için yarışır hale getirdi. Geçen yılki seride Avustralya'nın hızlı atıcıları olan Mitchell Johnson ve Peter Siddle son derece formsuzlar. Ben Hilfenhaus ise kötü bir Hindistan turundan sonra hala toparlanamadı. Dolayısıyla bir sürpriz atıcı seçimi ortaya çıkabilir. Bir başka dikkatimi çeken nokta da, daha önce belirttiğim gibi 2.5 hafta sonra burada ilk test maçına çıkacak Avustralya'da bugün Nathan Hauritz'in kadroda olmaması. Bu da aklıma şu soruyu getirdi, acaba Avustralya risk alıp Gabba'da sahaya spinnersız mı çıkacak? Eğer böyleyse hesaplar iyice karışacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder