13 Kasım 2010 Cumartesi

Hindistan-Yeni Zelanda, 2.Test, 1.Gün, Yeni Zelanda 258/4

Yeni Zelanda 258/4 (McIntosh 102, Guptill 85, Z.Khan 2/41)

Hindistan'ın en yeni kriket stadlarından biri olan Rajiv Gandhi'nin ilk olarak bir Test maçına ev sahipliği yaptığı Hyderabad'da kura atışını kazanan Yeni Zelanda herkesin beklediği gibi vurucu olmayı seçti. İlk maçtaki kadrosundan 3 farklı oyuncuyla oynayan konuk ekipte yeri çok tarışmalı olan ve ilk maçta varlık gösteremeyen Tim McIntosh, açılış vurucusu ortağı Brendon McCullum ile sahaya çıktığında herkes bu ikiliden McIntosh'un erkenden çıkmasını bekliyordu. Bir öncek maçtaki kadrosunu koruyan Hindistan'ın hızlı atıcıları Zaheer Khan ve Sreesanth ikilisi kırılgan rakiplerini hızlı ve falsolu atışlarıyla zorlamaya başladıklarında ilk dışarıda kalan oyuncu tahminlerin aksine McCullum oldu. Wicketın karakter olarak vuruculara uygun olduğu ancak ilk 1-2 saatte hızlı atıcıların varlık gösterebilecekleri öngörüsü de bu wicketla doğru çıktı. Bir önceki maçta oynamayan Martin Guptill oyuna girdiğinde işler Yeni Zelanda için parlak görülmüyordu ancak kendilerinden büyük bir mücadele beklenmeyen McIntosh-Guptill ikilisini Hindistan'ın erken tehlikelerini savuşturmayı başarınca yemek arasına 75/1 ile takımlarını taşıdılar.
Yemekten sonra Hint atıcılar plan değiştirerek Harbhajan ve Ojha ikilisini double spinner olarak kullanmaya başladılarsa da bu plan çok işe yaramadı ve kendisine verilen şansı iyi değerlendiren Guptill ilk olarak 50'yi bulan oyuncu oldu. Double spin hücumundan vazgeçen Hindistan hızlı atıcılarını devreye sokup rakibinin ritmini bozmaya çalıştıysa da Guptill'in hızlı sayı alması ve McIntosh'un güven veren oyunu bu planı da bozdu. Hakettiği 100 için çok iyi giden Guptill'in Ojha tarafından 85'te leg before wicket ile oyun dışına alınması kötü bir sürpriz olsa da oyunun hakimi olan Yeni Zelanda çay arasına gittiğinde sadece 2 wicket kaybetmişti.
Çay arasındn sonra sazı ele alan Tim McIntosh, çay arasından az önca uşlaştığı 50'nin moraliyle skoru hızlandırmaya çalışsa da Hint atıcıların disiplinli atışları skorun ilerleyişini yavaşlattı. Günün en tehlikeli ismi Zaheer Khan güzel bir atışla Taylor'ı avladı ve bir kez daha Yeni Zelanda'yı zor durumda bıraktı. Bir önceki maçın yıldızı Jesse Taylor oyuna girerek rahat oyunuyla baskıyı azaltırken McIntosh'un 100 sayıyı günün sonu yaklaşırken bulması konuk ekibin başarılı gününe damga vururken günün sondan bir önceki overında Zaheer'e yenik düşmesi üzücüydü. Gün sonunda skor 258/4'e ulaştığında her iki takım da durumdan memnundu.
Hindistan, atıcıları için wicketın fazla yardımcı olmamasına rağmen gösterdiği disiplin ve kritik zamanlarda aldıkları wicketlar yüzünden biraz daha önde gibi gözükse de bu performanslarını yarın da sürdürmeleri gerekiyor. Yeni Zelanda'da ise en az 400 koşu hedefleniyorsa bir önceki maçın kahramanları Ryder ve Williamson'un sorumluluğu üstlenmeleri şart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder