27 Kasım 2010 Cumartesi

The Ashes: Avustralya-İngiltere, 1.Test, 3.Gün, İngiltere 260 & 19/0, Avustralya 481

İngiltere 260 (Bell 76, Cook 67, Siddle 6/54) & 19/0 (Strauss 11*, Cook 6*) , Avustralya 481(Hussey 195, Haddin 136, Finn 6/125)

Üçüncü gün oyuna geri dönen Michael Hussey ve Brad Haddin ikilisinden erken kurtulmayı hedefleyen İngilizler, bu ikilinin direnci karşısında çaresiz kaldı. Özellikle hızlı atıcılar James Anderson ve Stuart Broad'ın dinç olarak başladıkları günün ilk overlarındaki atışları harikaydı. Bu tehlikeyi berteraf eden Hussey ve Haddin ikilisinin kararlı oyunu Avustralya'yı bir adım öne çıkarırken Anderson'ın atışında leg before wicket kararını hakeme refere eden Hussey'nin haklı çıkması İngiltere'de moralleri bozdu. Ardından iki tehlikeli Anderson atışında da beklenen leg before kararı çıkmayınca iyice cesaretlenen Hussey hakettiği 100 sayıya, Haddin de 50 sayıya ulaştı ve yemek arasına gidilirken Avustralya bu ikilinin olağanüstü gayretiyle wicket kaybetmeden 69 koşu öne fırladı.
yemekten sonraki kritik ikinci seansı domine eden Hussey ve Haddin ikilisi İngiliz atıcılara zor anlar yaşattılar. Gerçi yemekten sonra daha derli toplu görünen İngilizler biraz daha zorlayıcı atışlar yapsalar da bir kere rüzgarı arkasına alan bu ikiliyi durdurmak mümkün olmadı. Kariyerini yeniden kurtaran ve mükemmel oynayan Hussey sanki hiç çıkmayacakmış gibi dipdiri ve kararlı iken zaman zaman endişeye kapılabilen Haddin'in rakip alan oyuncularına verdiği 2 yakalama şansı Avustralyalı seyircilerin yüreğini ağzına getirirken iki durumdan da kurtulmayı başaran Haddin 100 sayıyı geçerek aylardır uzak kaldığı Test arenasına sağlam geri dönüşünü müjdeliyordu. Çay arasına girildiğinde Avustralya farkı iyice açtı ve wicket kaybetmeden tamamladığı 2 seans sonunda skoru 436/5'e getirmeyi bildi.
Çay arasından geri dönen İngiliz atıcılar artan performanslarının ilk meyvesini Graeme Swann'ın , yorulan ve konsantrasyonu zayıflayan Haddin'in wicketıyla aldılar. 3 over sonra Hussey'nin de şanssız bir şekilde Steven Finn'in atışında oyun dışı kalması Avustralya'da domino etkisini başlattı ve diğer vurucular Steven Finn'e direnç karşı koyamadılar. Genç oyuncu Finn kariyerinin en iyi atış performansını göstererek 6 wicket almayı başardı ve İngiltere'ye moral verdi.
Son 1 saat ikinci inningine başlayan İngiltere'nin duvarına çarpan Avustralyalı atıcılar beklenenin aksine wicket almayı başaramadılar ve İngiltere günü wicket kaybetmeden 19 koşuyla tamamladı. Gabba'daki Test maçının son iki gününe girilirken kontrolü eline alan Avustralya yarın İngiltere2yi büyük bir baskı altına almak ve maçı kazanmak isteyecektir. İngiltere ise bu durumdan kurtulabilmek için Hussey-Haddin ortaklığı gibi etkin bir vurucu ikilisi bulmak zorunda. Yine de Avustralya'nın yavaş yavaş hızlı atıcıları kayırmaya başlayan Gabba wicketında maçı kazanmaya yakın olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder