28 Kasım 2010 Pazar

The Ashes, 1. Test, 4. Gün, Avustralya 481 İngiltere 260&309/1

England 260/1 & 309 (Cook 132*, Strauss 110, Trott 54*) Australia 481, İngiltere 88 koşu farkla önde.

Şurası açık ki çok keyifli bir ilk Test izleniyor. Dün Avustralya lehine dönen ibre, bugün yavaş yavaş İngiltere yönüne doğru ilerledi. Dün herkes Haddin-Hussey ikilisini konuşuyordu, bugünse ana konu, Strauss ve Trott'un ilk wicketı kahramanca savunuşu ve Avustralya atıcılarının durumu olacak.

Sabah saatlerinde, wicketın biraz daha düzleşmesinin bowlerlar üzerinde olumsuz etki yapacağı öngörülüyordu belki ama bu kadarı tahmin edilemezdi.  Güne Avustralya'nın 202 koşu gerisinde başlayan İngiltere, Hilfenhaus ya da Siddle'a karşı fazla zorlanmadı. Shane Watson'ın atışlara gelişi Strauss'un boundary almasını hızlandırdı. Yine, sonradan atışlara gelen  Mitchell Johnson'ın başlangıçtaki çizgileri umut vericiydi fakat Avustralya, falsolu atıcısı  Xavier Doherty'i kullanmaya karar verdiğinde, İngiltere 81/0'ı bulmuştu. İçecek arasından sonra Peter Siddle, birkaç defa, İngiliz vurucuları, hataya, sopalarının kenarlarından çıkan toplara zorladı fakat şansı pek yaver gitmedi. Ardından top düşürmeler ve kaçan fırsatlar başladı. 116/0'da Strauss, Doherty'nin yeniden atağa başladığı ilk overda oyun dışı kalma tehlikesi yaşadı ama Mitchell yakalayışta  başarılı değildi. İlk seansın sonlarına doğru koşu oranı düşse de, yemek arasına 134/0'la gidildi. Dönüşte de Strauss century'sine ulaştı. Fakat bundan sonra dikkatini yitirdi ve nihayet beklenen wicket, sonradan atışlara gelen Marcus North'un topunda, Brad Haddin'in stumpları devirmesiyle geldi. Fakat bu bile, oyuna Jonathan Trott'u alan İngiltere'nin hızını kesemedi. Çay arasına gelindiğinde skor 238/1'e gelmişti. Çaydan sonraysa epeyce  yavaş giden Alastair Cook'un 100'ünü izledi Brisbane'de, Gabba stadyumunu dolduranlar. Önce Siddle'ın yakalama denemesi heyecan yarattı; ardından da günün gerçek kaçan fırsatı olarak nitelendirilen, Micheal Clarke'ın güzel eforu sonrasında yakalayamadığı top. Daha dikkatli davranmaya başlayan İngiltere, bir tehlike de Trott'un girmediği bir topla yaşadı. Aleem Dar'ın not out kararına itiraz eden Ponting'le, Avustralya ikinci review hakkını da yitirmiş oldu ve sonuç alamadı. Sonuçta yetersiz ışıkla sonlanan günü, İngiltere tek kayıpla 309'a ulaşmayı başardı.

The Ashes, gerçekten eğlenceli başladı. Dünkü Avustralya hücumunda Hussey ve Haddin'in başarılarını gölgeleyen bir şey varsa, o da İngilizlerin çabucak toparlanışı ve devreyi bitirmeyi başarışıydı. Bugünse Avustralya atıcıları, şanssız olsalar da benzer bir direniş sergileyemediler ve rakibe, ilk Testte beraberliği kurtarma şansı verdiler. Ayrıca günün bir başka notu da Strauss ve Cook'un 188 koşuluk  ilk wicket direnişinin, İngiltere'nin Gabba'da elde ettiği en başarılı ortaklık olmasıydı. Ayrıca İngiltere'nin, Gabba'daki rekorunu kırması için, 7 koşuya daha ihtiyacı var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder