20 Kasım 2010 Cumartesi

Avustralya'nın Ashes Test Serisi Son Kadrosu Açıklandı

25 Kasım'da Brisbane'de oynanacak ilk Ashes Testi için 15 Kasım'da açıklanan 17 kişilik kadro bugün 13 kişiye indirildi. İlk kadroda yer bulan Usman Khawaja ve Callum Ferguson'un kadrodan çıkarılması, özellikle Avustralya A takımının İngiltere karşısında aldığı ağır yenilgiden sonra sürpriz olmadı. Maçta bir varlık gösteremeyen bu ikiliye hala sakatlığının etkisini üzerinden atamayan hızlı atıcı Ryan Harris de eklendi. Esas büyük soru spin bowler olarak kimin kadroya alınacağıydı. Avustralya'nın 1.sıradaki spin bowlerı olan Nathan Hauritz, geçen yıl evinde gösterdiği performans nedeniyle bu Ashes serisinde de ilk seçenek olacağı bekleniyordu. Ama esas şoku sona saklayan Avustralya seçici kurulu bu yıl facia bir performans gösteren Hauritz'i kadrodan çıakrarak Tasmania'nın sol elli spin bowlerı Xavier Doherty'i kadroya aldı ve bir aksilik olmazsa da Doherty ilk kez Test takımında oynayacak. Kararın gerekçesi olarak da İngiliz vurucuların (özellikle Pietersen kastedilerek) sol elli spin bowlerlar karşısında zayıf kaldığı ve Doherty'nin bu yüzden başarılı olacağına inanıldığı gösterildi.
Avustralya'nın ilk kadroyu 17 kişi olarak açıklaması İngiliz basınında ev sahibi takımın ne kadar korkmuş olduğunun bir göstergesi olarak algılandı. Hatta bazı gazetelerde İngiltere şimdiden 1-0 öne geçti ve piskolojik avantajını arttırdı şeklinde yorumlandı. Bu görüşe katılan bazı Avustralyalı gazeteciler de vardı. Kriketin efsane ismi Shane Warne ise 17 kişilik kadronun Avutsralya'nın ne kadar çok seçeneğe sahip olduğunu ve gücünü gösterdiğini ifade ederek destek çıktı. Son kadro açıklamasından sonra da Nathan Hauritz'e destek çıkan Warne, onun ilk şansı hak ettiğini düşündüğünü twitter hesabından duyurdu. hatta 'Doherty veya Smith kötü oynarsa tekrar Hauritz'e mi döneceğiz?' diyerek ayrı bir tartışmayı başlattı.
Bu seçim Avustralya için çok büyük bir kumar, hatta son 15 yıldır aldıkları en tehlikeli kararlardan birisi olduğu söylenebilir. Warne'ın emekliliğinden sonra denenen 9.spin bowler olacak olan Doherty son 2 yılda büyük gelişme gösteren bir isim. Bu ayın başında Sri Lanka ile oynana ODI serisinde ilk kez Avustralya forması giyen ve ilk maçında aldığı 4 wicket ile mükemmel bir performans gösteren Doherty'nin seçilmesi bence çok erken gelen bir karar oldu. Ashes serisine çok iyi hazırlanan ve çok formda olan İngiltere takımı muhtemelen gelişmeleri mutlulukla takip ediyordur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder