17 Kasım 2010 Çarşamba

Sri Lanka-West Indies 1. Test, 2. gün West Indies 580/9d Sri Lanka 54/1

 West Indies 580/9d (Gayle 333, Nash 64, Mendis 6/169), Sri Lanka 54/1 (Sangakkara 33*, Russell 1/12)

Batsmanların günü diye buna denir doğrusu. Arabistan yarımadasında Younis Khan, 'kalesinde devleşirken' Hindistan'da Brendan McCullum şov vardı. Biraz güneydeki Sri Lanka adasındaysa Chris Gayle, rekor üstüne rekor kırıyordu. 

West Indies'in Galle'deki hevesli oyunu, sanki bırakıldığı yerden devam ederek başladı. Öncelikle turuncu eldivenleriyle maça ayrı renk katan Shiv Chanderpaul, Test kariyerindeki 3000. koşuya ulaşmayı başardı. Tabi Ajantha Mendis de, ajandasındaki değişik atış tiplerini ortaya dökmekten geri durmadı. Takımın ikinci kaptanı ve nadir beyaz oyuncularından Brendan Nash'i de, stumpların epeyce dışından gönderdiği atışlarla sınadı. Öğle arasına girildiğinde Chris Gayle  sadece Galle'deki değil, tüm subcontinenttaki sayı rekorunu kırmayı başarmış ve Windies'i 429/3'e taşımıştı. Çay arasına dek denen Mendis-Randiv-Dilshan üçlü falsolu atağından sonra gelen Prasad-Thusara hızlı atışlarına cevaben Chris Gale, Don Bradman, Virender Sehwag ve Brian Lara'dan sonra 300'ü ikinci kez geçen dördüncü adam oldu. Neyse ki Mendis, çaresizlikten sakat olan Matthews'a atış yaptıran takımının  imdadına yetişti ve biraz sihirle, Nash, Dwayne Bravo'u dışarı alıp,  nihayet 5. wicketını da Chris Galle'le onurlandırdıktan sonra kaptan Sammy'i de çıkararak, West Indies'in çekilmesini sağladı. 580, West Indies'in çok uzun süredir hasretini çektiği bir koşu sayısıydı. 

Srl Lanka'nın devresiyse Dilshan'ın dikkatsizliğiyle tatsız başladı. 22 yaşındaki hızlı atıcı Andre Rusell'ın, ilk Test wicketını kutladığı devreyi, kaptan Kumar Sangakkara, daha fazla aksiliğe mahal vermeden bitirdi. Vaktin 54 koşuya yetmesinden sonra ekran başından ya da stadyumdan ayrılanlar arasında, Galle'nin ne kadar hücuma avantaj sağlayan bir wicket olduğundan bahsedip dert yananların sayısı az olmasa gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder