15 Kasım 2010 Pazartesi

Hindistan-Yeni Zelanda, 2.Test, 4.Gün, Yeni Zelanda 350 & 237/4, Hindistan 472

Yeni Zelanda 350 (McIntosh 102, Guptill 85, Z.Khan 4/69) & 237/4 (McCullum 124*, McIntosh 49, Ojha 2/60),  Hindistan 472 (Harbhajan Singh 111*, Sehwag 96, Vettori 5/135)

Dördüncü güne başlandığında bir an evvel Hindistan'ın son wicketını almayı hedefleyen Yeni Zelanda'nın karşısında sağlam bir duvar ören Harbhajan Singh ve Sreesanth ilk 45 dakikanın yıldızı oldular. Hızlı atıcıların yine başarılı olamadığı Yeni Zelanda yine kaptan Daniel Vettori'ye bel bağlamıştı, o da inningdeki 5.wicketını Sreesanth'ı leg before wicket ile avlayarak kazandı. Ancak Harbhajan yeterli zararı vermişti ve arka arkaya 2. maçında da 100 sayıyı geçerek vurucu olarak da bir şeyler yapabileceğini kanıtladı. Onun ve Sreesanth'ın günün ilk 45 dakikasında aldığı sayı Yeni Zelanda'yı maçı kaybetmek için kuvvetli bir aday haline getirdi.
İlk inningden gelen 122 sayılık avantajla Yeni Zelanda'ya saldırarak bir an evvel wicket kazanmayı hedefleyen Hindistan, ilk kötü sürprizle 9.overda karşılaştı ve karın kaslarında problem yaşayan Zaheer Khan atışlarını yarıda bırakmak zorunda kaldı ve kenara geldi. Bu seride rakibi en fazla zorlayan hızlı atıcı olan Zaheer'in yokluğu Hint atıcılar açısından büyük bir kayıp oldu, bunu da Yeni Zelanda iyi değerlendirmeyi başardı. Önce Brendon McCullum'ın hızlı sayı alışı sonra da Tim McIntosh'un cesur vuruşları sayesinde 122 sayılık fark hızla eridi ve Y.Zelanda yine artıya geçti. Çay arası yaklaşırken Pragyan Ojha'nın atışında hakemin yanlış değerlendirmesi sonucu McIntosh 49 koşudayken oyun dışında kaldı ve çay arasına Yeni Zelanda moralli girdi.
Zaheee Khan olmadan çok zorlanan Hint atıcıların şansı günün son 2 saatinde biraz olsun döndü ve önce Ojha'nın Martin Guptill'i sonra da Sreesanth'ın Ross Taylor'ı dışarıda bırakması Hindistan'ı az da olsa öne çıkardı. Bu iki atışın da hakemler tarafından no-ball şüphesiyle yeniden incelenmesi günün enteresan notlarından biri oldu. Son olarak da part time spin bowler Suresh Raina'nın mükemmel bir off break ile aldığı Jesse Ryder'ın kritik wicketı Hindistan'ı günün sonunda avantajlı konuma getirdi.
Gücüne göre çok iyi bir mücadele ortaya koyan Yeni Zelanda'nın maçı berabere bitirebilmesi için son günün ilk seansını mutlaka atlatması ve McCullum-Williamson ikilisiyle beraber diğer oyuncuların da sayıya katkı vermeleri şart. Hindistan'da ise Zaheer'in durumu belli değil ve büyük ihtimalle yarın da atış yapmayacaktır. Bu da Hindistan'ın işini zorlaştırsa da teorik olarak yarın güne başlayacak rakip vurucular haricinde diğerleri kolay lokma gibi gözüküyor. Yeni Zelanda beraberlik için en azından 1.5 veya 2 seans dayanmak zorunda. Aksi takdirde maç Hindistan'ın olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder