26 Kasım 2010 Cuma

The Ashes: Avustralya-İngiltere, 1.Test, 2.Gün, İngiltere 260, Avustralya 220/5

İngiltere 260 (Bell 76, Cook 67, Siddle 6/54), Avustralya 220/5 (Hussey 81*, Katich 50, Anderson 2/40)

İlk günün kazanan ekibi Avustralya ikinci güne güvenle başladı ve ilk saat boyunca  ciddi bir tehlike yaşamadan koşuları toplamayı başardı. Açılış vurucuları Shane Watson ve Simon Katich'in başarılı performansları, iyi hızlı atıcılara sahip İngilizlere fazla şans vermezken özellikle Katich'in pozitif oyunu takımı cesaretlendirdi. Geçen yılki Ashes serisinde açılış vuruculuğuna terfi eden ve iyi skorlar sayesinde yerini koruyan Watson, hızlı atıcıların daha çok hedef aldığı isim olurken ilk wicketı alan tecrübeli James Anderson oldu. Watson üzerindeki baskıyı arttıran Anderson rakibini vuruşa teşvik ederek avlamayı başladı Yemek arasına yarım saat kala gelen wicket İngiltere'nin moralini yükseltirken Ashes'ı geri almannın büyük psikolojik baskısını hisseden kaptan Ricky Ponting oyuna girdi ve yemek arasına 96/1 ile gidildi.
Yemek arasından sonraki ikinci atışta Anderson'ın kaptan Ponting'in wicketını alması tekrar İngiltere'yi oyuun içine soktu. Ev sahibi ekibin çok tartışılan ve formsuz orta sıra vurucuları içinde ilk oyuna giren isim Michael Clarke'ın huzursuzluğu dikkat çekerken kararsız vuruşları giderek endişe yaratmaya başladı Diğer tarafta 50'yi yakalayan ve daha iyi bir skor için çalışan Simon Katich'i oyun dışına bırakan, yemek sonrası ilk atışıyla Steven Finn oldu. Genç atıcının attığı top geri yakalayarak bunu başarması takdire şayan bir hareketti. Bu güzel hareket sayesinde Katich'ten kurtulan İngiliz atıcılar vites yükselterek performanslarını arttırdılar ve oyuna giren Michael Hussey'i de zorlamaya başladılar. Ancak ortadaki iki vurucdan Michael Clarke, şaşkın ördek gibi ortada dolanırken Steven Finn'in 2. kurbanı oldu. Bağırarak geliyorum diyen bu wicket İngiltere'de moralleri yükseltirken sıradaki bir başka tartışılan isim Marcus North oyuna girdiğinde Graeme Swann'ın gün içinde yaptığı en güzel atışın kurbanı oldu ve kısa aralıklarla gelen wicketlar avantajı İngiltere'ye getirdi. Umutsuzca sağlam bir ikili için dua eden Avustralyalıların bu duasına cevap Hussey ve Haddin ikilisinden geldi. Yavaş başlayan ama giderek güven kazanan Haddin, eski günlerindeki gibi harika bir oyun ortaya koyan ve oyuna en pozitif yaklaşan vurucu olan Hussey'e mükemmel eşlik etti. Çay arasına girildiğinde 168/5'e gelen skor Avustralya'nın kararlı savaşının bir sonucuydu.
Son seans içerisinde hemn 50'yi yakalayarak üzerindeki baskıyı biraz olsun hafifleten Hussey, karşı saldırıyı yönetirken Haddin'in de desteğiyle Avustralya'yı güvenli bir skora taşımayı başardı. 80 over sonunda yeni topa kavuşacak olmanın hayalini kuran İngiliz atıcılar kararan hava ve yağan yağmurun devreye girmesi sonucu heveslerini yarına saklamak zorunda kaldılar. Mükemmel bir mücadelenin beklenen son perdesinin yarına kalması biz kriketseverleri üzse de yarın harika bir gün olacağını bilmenin verdiği güven içimizi ısttı. Günü 220/5 ile kapatan Avustralya ilk hedef olarak İngiltere'ye en az 50 fark atmanın, yani 300'ü aşmanın hesaplarını yaparken İngiliz atıcılar da yarın yeni topla dinç bir şekilde saldırının planını hazırlayacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder