6 Kasım 2010 Cumartesi

Hindistan-Yeni Zelanda, 1.Test, 3.Gün, Hindistan 487, Yeni Zelanda 331/5

Hindistan 487 (Sehwag 173, Dravid 104, Vettori 4/118), Yeni Zelanda 331/5 (Ryder 103, Williamson 87*, Ojha 2/80)

Üçüncü günün ilk seansı dünün iki başarılı oyuncusu Brendon McCullum ve Ross Taylor'un baskı altında olmalarına rağmen sağlam başlangıcına sahne oldu. Hindistan'daki en belirsiz wicketlardan birine sahip olan Ahmedabad, daha önceki serilerin aksine hızlı ve falsolu atıcıların işini kolaylaştırmayınca Yeni Zelanda daha güvenli oynamaya başladı ve wicketın bu karakterini kullanarak riske girmeden koşuları yapmaya başladılar. Zaheer Khan'ın dünkü iyi atışlarını bugün bulamayan Hindistan ise spinnerlara dah çok güvenmek zorunda kaldı ve iş yükü artan spinnerlar yemek arasına girmeden önce ilk olarak Ross Taylor'ın sonra da Brendon McCullum'ın wicketlarını almayı başardılar. Harbhajan Singh ve Pragyan Ojha'nın tandem spin atağının meyvelerini toplayan Hindistan tehlikeli iki vurucuyu berteraf etmenin sevinciyle yemek arasına girdi. 148/4
İlk test maçına çıkan Kane Williamson ve uzun süredir maç oynamamış Jesse Ryder'ın ilke hedefleri bir follow-on faciası yaşamamak ve takımı 287 sayının üzerine taşımaktı. Önlerinde uzun bir yol olan bu ikiliden özellikle Kane Williamson çok tedirgin bir başlangıç yaptı. Ulusal ligde çok iyi bir performans gösteren ancak ilk olarak oynadığı ODI takımnda son derece kötü skorlar yapan Williamson'ın tedirginliği Hindistan'ı ümitlendirse de ipleri eline alan Ryder Hint atıcılara mükemmel bir şekilde karşı koymayı başardı. Yemek sonrası seansta wickettan beklediğini alamayan Hint atıcıların moralleri bozuldu, artan spin iş yükü Harbhajan ve Ojha'nın kontrol ve falsoyu yakalayamama sorununu doğurdu. Bir de bunun üstüne Rahul Dravid'in Sreesanth'ın atışında Williamson'ın sopasından gelen topu yakalayamaması da eklenince Hindistan'ın uzun bir süre daha fielding yapan takım olacağını gösterdi. Çay arasında hemen önce yeni topla birlikte hızlı atıcılarını deneyen Hindistan ikiliyi dışarıda bırakamayınca çay arasına 237/4 ile gidildi.
Çay arasından az önce 50'yi geçen Ryder, son seansın ilk overlarında hafif sakatlığının etkisiyle öncülük etme görevini Williamson'a devretti, genç oyuncu da hızla 50 sayıya ulaştı. Son seansın ilk saati biterken Williamson ikinci kez ipten döndü. Zaheer Khan'ın atışında sopanın dışına çarpan top wicketkeeper Dhoni'nin ellerine gittiğinde ilk Test maçını yöneten Sri Lankalı umpire Kumar Dharmasena'nın topun sopaya çarpışını görmemesi sonucu Hindistan'ın bariz bir wicketı güme gitti. Günün sondan ikinci overında Ryder önce kariyerinin üçüncü 100 sayısına ulaştı, iki atış sonra da Sreesanth'ın bu maçta pek göremediğimiz harika bir inswingerına yenik düştü ve oyun dışında kaldı. Günün bu son aksiyonu sonrası skor 331/5 idi.
Uzun süredir bu kadar kararlı görmediğimiz Yeni Zelanda, üzerindeki ölü toprağını atarak maçı kolay kaybetmeyeceğini gösterdi. Fazla ümit vaat etmeyen Ahmedabad wicketı nedeniyle şu an beraberlik en mümkün sonuç gibi gözüküyor. Dördüncü günde Hindistan hızlıca kalan 5 oyuncuyu oyun dışında bırakabilirse Sehwag ve Gambhir'in sağlayacağı hızlı bir başlangıçla gün sonunda avantajlı bir skor yakalayıp deklare etmek ve son gün rakibi baskı altına alarak galibiyeti kovalamak isteyecektir. Ancak bu hedef Ahmedabad'da söylenmesi kadar kolay değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder