13 Kasım 2010 Cumartesi

Pakistan-Güney Afrika 1.Test 1. Gün:Güney Afrika 311/3( Smith 100, Amla 80, Kallis 53*)

Güney  Afrika'nın üstünlüğüyle biten Twenty20 serilerinden sonra, tartışmalı ve çekişmeli ODI serilerini de geride bıraktık. Artık sıra Test serisindeydi.

Dubai'deki para atışını kazanan Güney Afrika, yine erkenden hücum yapmayı seçti. Pakistan ekibinde, son İngiltere testleriyle kıyasladığımızda çeşitli sebeplerden meydana gelen büyük değişiklikler vardı. Muhammed Yusuf sakatlandığı için kadrodan çıkarıldı. Ülkesinde aldığı ölüm tehditleri nedeniyle Pakistan adına kriket oynamaktan vazgeçen ve İngiltere'ye kaçan Zulqarnain Haider'in wicketkeeperlık görevini Akmal kardeşlerin ortancası Adnan Akmal devraldı. Affedilen emektarlar statüsündeki Yunus Khan 'daki yeniden Test takımında oynar durumda bulmuştu kendini. 

Çöl koşullarından etkilenen Dubai'deki wicketta daha çok düz bir zemin bulunuşu, tabi ki vurucların işine yaradı. Pakistanlı atıcıların ilk 1 saatte herhangi bir wicket alamayışı da durumu örneklemek için faydalı bir bilgi olsa gerek. Zaten başlangıç ikilisi Greame Smith'le Alviro Petersen'den kaptan Smith 100'e ulaşır ulaşmaz dışarı çıkmak zorunda kaldı. Fakat Ekibin 190/2'yle ulaştığı bu anda, zaten başlangıç vurucuları rakibi yeteri kadar sarsmıştı. Bundan önceki ODI'larda, daha çok Muhammed Hafeez ya da Shahid Afridi gibi spinner etkili olduysa da, bu kez wicketları alan, hızlı atıcı Wahab Riaz'dı. Tabi Pakistan'ın klasikleşen fielding problemleri, zaman zaman dikkatsiz davranan Güney Afrika vurucularını dışarı çıkarmalarını zorlaştırdı.
Günün istatistiksel anlamdaki en önemli notuysa, Greame Smith'in 6664 koşuya ulaşarak Test kaptanları arasında en fazla koşu yapan Allan Border'ın rekorunu geride bırakıp zirveye yükselmesi oldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder