29 Kasım 2010 Pazartesi

The Ashes, 1. Test, 5. Gün İngiltere 260&517/1d Avustralya 481&107/1 Test Berabere Bitti

İngiltere 260 (Bell 76, Siddle 6/54) & 517/1 d (Cook 235*, Trott 135*)   Avustralya 481 (Hussey 195, Haddin 136, Finn 6-125) & 107/1 (Ponting 51*)


Son güne, günkü müthiş açılış vurucları şovundan sonra 88 koşuluk avantaj ve eldeki 9 wicketla giren İngiltere, beraberliği kurtarmak için attığı önemli adımın gerisini getirmeyi başardı. 

Gün, rekorlar günü oldu. Alastair Cook ve Johathan Trott'un 329 koşuluk ortaklığı, Avustralya'daki en başarılı İngiliz ortaklığı olarak tarihe geçti. Bu aynı zamanda, Gabba'daki en yüksek ortaklık rekorunun geliştirildiği anlamına geliyordu. Bunun dışında, Alastair Cook'un 235'i, Gabba'da bir vurucunun ulaşabildiği en yüksek skordu. Halbuki Cook'un Test takımındaki yeri, çok kısa bir zaman öncesine kadar tartışılmaktaydı. Maç başında görev alan  Peter Siddle, Mitchell Johnson ve daha sonradan Shane Watson'ın atışları, gidişatı durdurmak için yeterli değildi. Tabi İngiltere 360/1'deyken, çok önemli bir yakalayış fırsatında, Micheal Clarke, Trott'u dışarı çıkaramadı. 


Xavier Doherty'nin topa verdiği falsolar şaşırtıcı olsa da, üst üste iki bye'dan gelen 8 koşu, İngiltere'yi 400'ün üzerine çıkardı. Yemek arasına gelindiğinde, her şey İngiltere'nin istediği gibi gitmiş, 439/1'e ulaşılmış, Cook 200'e, Trott 100'e gelmiş, Avustralya kötü fielding yapmıştı. Deklarasyonun ne zaman geleceği merakla beklenirken 476/1'de, Avustralya ikinci büyük yakalayış şansını kaçırdı. Bu kez olayın kahramanları, atıcı Shane Watson ve kaptan Ricky Ponting'di. İngiltere, 500'ü geçerken, Test tarihinde 6. kez bir takımın tek wicket kaybıyla bunu başardığını biliyor muydu bilinmez ama beraberlik çoktan garanti altına alınmış gibiydi. Sonunda beklenen deklarasyon geldi: Avustralya, maçı kazanmak için  41 overlık zamanda, 518 koşuyu yakalamak durumundaydı. Mitchell Johnson, Test kariyerinde ilk defa bir maçı wicketsız tamamladı. 


İlk 10 overda gelebilecek sürpriz wicketlar, maçın İngiltere yönüne de dönmesini sağlayabilirdi. Nitekim daha 6. overda, Avustralya açıcılarından Simon Katich, Stuart Broad'ın atışında  oyun dışı kaldı ve hemen ardından ad çay arasına gidildi. Avustralya, günün son seansına 11/1'le girdi, İngiltere'ninse 9 wicket alması gerekiyordu.


Tabi Gabba'daki zeminde çatlaklar olsa da, İngiltere'nin de skorundan anlaşılacağı üzere, wicket almak o denli kolay değildi. Hemen çaydan dönüşte, Greame Swann, Shane Watson'ı avlayabilirdi fakat Paul Collingwood, Clark gibi, yakalayışta başarılı olamadı. İngiltere, Hussey-Haddin ikilisi ve ardından gelenleri ilk devrede çıkarabildiği dönemdeki atışları yapamadı ve maçtan bir sonuç çıkmayacağı anlaşıldı. Böylece, keyifli geçen The Ashes'ın 2010-2011 dönemindeki ilk maçı, beraberlikle sonlandı. 


Elbette ki Hindistan maçındaki wicket alamama problemini yeniden yaşayan Avustralya'nın, 3 Aralık'ta başlayacak Adelaide testi için kadrosunda değişiklikler yapmayı düşünmesi ve özellikle hızlı atıcılar konusunda seçimlerini gözden geçirmesi ve  Doug Bollinger'ı  maçta kullanması  bekleniyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder