25 Kasım 2010 Perşembe

Test Serisi 2. Maç, 4 Gün Pakistan 434/4&153/3 Güney Afrika 584&203/5 d Maç Berabere Bitti

Güney Afrika  584 (de Villiers 278, Kallis 105, Tanvir 6-120) & 203 for 5 d (Amla 62, Prince 47*) Pakistan 434 (Azhar 90, Shafiq 61, Rehman 60) & 153 for 3 (Misbah 58*)

Sonunda uzunca bir süredir Birleşik Arap Emirlikleri'nde devam eden uzun turun sonuna geldi Pakistan ve Güney Afrika. Fakat ilginçtir, onca mücadelenin sonunda, berabere biten iki maçla, serinin galibi çıkmadı.

Güney Afrika son güne avantajlı giriyor derken acele etmişim belli ki. Tabi Proteas'ların 316 koşuluk üstünlükle 5. güne girdiğini hatırlatalım. Maç hızlı başladı; Abdur Rehman'ın gönderdiği ilk top, Ashwell Prince tarafından reverse sweeple dışarıya gönderilip dört koşuya çevrildi. Çok geçmeden Mark Boucher, beklediğinden alçak gelen bir Umar Gül atışıyla wicketını kaybetti. Yerine giren Botha'nın Prince'le direnişi 203-5'e kadar sürdü. 353 koşuluk avantaj, en azından beraberlik için yeterliydi Greame Smith'e göre.

Pakistan'ın tek hedefi olan beraberlik, maç başında hiç de o denli uzak olmadığını gösterdi. İyi başlangıç sonrası Pakistan 34-0'a geldi. Hafeez ve Tevfik Umar ikilisi, 50 barajını 88'te aştılar. Fakat Pakistan için kabus, ilginç bir tesadüfle 66'ya ulaştıklarında başlayacaktı. Önce Johan Botha Umar'ı, sonra da Paul Harris Hafeez ve Younis Khan'ı LBW'la çıkarırken, Pakistan tek bir koşu bile alamadı. Falsolu atıcılar olarak bilinen bu atıcıların topları dönmedi ama yakaladıkları çizgi, wicketları getirdi.

Güney Afrika umutlanmak için erken davrandı. Pakistan kaptanı Misbah, önce savunmada kaldı, sonra da yavaş yavaş, ortağı Azhar Ali'yle birlikte sayı alma işine koyuldu. Bu sırada Güney Afrika'nın-over bitti sanıp, rakibin ek üç koşusunu izlemek gibi- yaptığı basitçe hatalar, Pakistan'a umut verdi. Yalnız Pakistan 106/3'teyken, herkesi korkutan bir olay yaşandı. Sopadan çıkan top, short leg gibi kısa bir mesafede bekleyen Hashim Amla'nın koluna isabet etti. Zaten Greame Smith'in Hindistan serisini kaçırma ihtimalinin büyümesiyle üzülen Güney Afrika için bu kötü haberdi. Amla'nın ilk andaki görüntüsü, çok ciddi sakatlık olmadığı yönündeydi.

Çaya 127-3'le giren Pakistan, dönüşte Misbah'ın 7. Test Kariyeri 50'sini alkışladı. 153-3'teyse kaptanlar anlaştı ve maç berabere bitti. Son dönemi epey çalkantılı geçiren Pakistan için bu turda elde edilen sonuçlar, en azından sportif anlamda morallerin yukarıda kalmasını sağladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder