7 Kasım 2010 Pazar

Hindistan-Yeni Zelanda, 1.Test, 4.Gün, Hindistan 487 & 82/6, Yeni Zelanda 459

Hindistan 487 (Sehwag 173, Dravid 104, Vettori 4/118) & 82/6 (Laxman 34*, Harbahajan Singh 12*, Martin 5/25), Yeni Zelanda 459 (Williamson 131, Ryder 103, Ojha 4/107)

Dördüncü gün hızlıca wkalan wicketları almayı hedefleyen Hint atıcılar karşısında Kane Williamson ve Daniel Vettori yine fazla zorlanmadan koşuları almaya devam ettiler. Dördüncü gün wicketı olmasına rağmen hala bozulmayan ve atıcılara şans tanımayan wicketta iyi işler çıkaran Kane Williamson kariyerinini ilk Test inninginde 100 sayıyı aşmayı başardı. İyi bir kaptanlık örneği gösteremeyen MS Dhoni, dünün başarılı ismi Ojha'yı geç devreye sokunca ardan geçen zamanda özellikle Zaheer Khan ve Harbhajan'ın overlarında iyi koşular alan Williamson ve Vettori ikilisi farkı giderek kapattı. İlk seansın son overında Williamson, Sehwag gibi yorgunluk ve konsantrasyon eksikliğine kurban giderek Ojha'ya maçtaki 3. wicketını alma fırsatını verdi ve yemek arasına 417/6 ile girildi.
İkinci seansta ise Yeni Zelanda'nın vurucu departmanında olmayan derinliği açığa çıkarmaya çalışan Hint atıcılar uzun süre sonra ilk kez bu kadar etkili oldular ve rakiplerinin fazla koşu almasını engellediler. Vettori'nin de çıkışıyla iyice dağılan Yeni Zelanda'nın direnci kırıldı ve 459'da tüm vurucular oyun dışı kaldı. Bu durum maçtan önce ben dahil hiç kimsenin beklemediği bir performans ortaya koyan Yeni Zelanda'nın alkışlanacek bir performans ortaya koyduğu gerçeğini değiştirmedi.
Hindistan ikinci inningine başlarken zaten çok parlak olmayan Yeni Zelanda'nın atıcı departmanı Hamish Bennett'in sakatlığı nedeniyle bugün atış yapamayacak olması haberiyle sarsıldı. Hindistan'ın hızla koşuları alarak maçı kazanmayı zorlayacak bir skoru hedeflediğini bilenler artık Sehwag'ın şov yapma zamanının geldiğini anlamıştı. Fakat çay arası öncesi yaşananları herhalde hiçbir kriketsever rüyasında görse inanmazdı. İlk overe atan Chris Martin 3. topta Gautam Gambhir'i çıkarmayı başardı. Bir sonraki overda ise Sehwag inanılmaz bir biçimde run out oldu. Daha 1 koşu almışken 2 wicket kaybetmiş olan Hindistan'ın felaketi daha yeni başlıyordu. Run out ile morali iyice bozulan Hindistan'da Martin'in 2. kurbanı Rahul Dravid oldu ve çay arasına girildiğinde skorborda bakan herkes Hindistan'ın aldığı koşu sayısının 2 ve kaybettiği wicket sayısının 3 olduğunu gördü.
Sessizliğe bürünen Ahmedabad'da güvenilen isimlerin varlığı biraz olsun ümit verirken çay arasından sonra girilen son seansta Martin show devam etti. Önce Sachin Tendulkar'ı muhteşem bir inswinger ile dağıtan Martin bir sonraki overında kurbanlarına Suresh Raina'yı ekledi ve skoru 15/5'e getirdi. Kurtarıcı VVS Laxman'a sığınan Hindistan'da kaptan MS Dhoni direnç gösterse de hayatını maçını oynayan Martin'i durdurmak imkansızdı ve Dhoni de 5. kurban olarak listeye yazıldığında skor 65/6 oldu. Laxman ve ilk inningin vurucu olarak öne çıkan ismi Harbhajan Singh beraberce skoru 82/6'ya taşıyarak günü kapatmayı başardılar. Chris Martin için şanssızlık ona destek olan başka bir atıcının olmamasıydı.
Normal şartlarda beraber ebitmesi beklenen maç, Chris Martin'in olağanüstü gayretiyle güzelleşti ve son güne girilirken mükemmel bir maç sonu için bizleri ümitlendirdi. Halen 110 sayıyla önde olan Hindistan eğer 200 civarı bir avantajı yakalarsa maçı kazanmak için şansını deneyebilir. Ancak Hindistan böyle durumlarda riski sevmeyen bir takım olduğundan beraberliği kurtarmak onları mutlu edecektir. Hangi senaryo yaşanırsa yaşansın şu an maçın her sonuca açık olduğunu bilmek yarını merakla beklememizi sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder