26 Kasım 2010 Cuma

Test Serisi 2. Maç, 3. Gün Sri Lanka 387/9 West Indies 165/5

West Indies 165/5 (Darren Bravo 80, Dwayne Bravo 1*, Baugh 4*) , Sri Lanka 387 /9 dec (Sangakkara 150, Samaraweera 80, Roach 5/100)


Yağmur yüzünden epey kesintiye uğrayan Test'in üçüncü gününe girerken, kaptan Kumar Sangakkara'nın müthiş oyunu devam ediyordu. Prasana Jayawardene'yle günü açan Sri Lanka, Roach ve Sammy'nin ilk 5 overda gönderdiği topları kolayca sayıya çevirip  325/5 'e ulaştı. Yalnız sonraki overda, hiç de zorlanıyormuş gibi gözükmeyen Sangakkara, Sammy'nin topunu sopasının kenarına çarptırıp Chris Gayle'in atlayarak yakalayış yapmasına sebep oldu ve oyun dışı kaldı.

2. Test için çağırılan Kulasekara'nın oyuna girmesinden sonra Sri Lanka, epey yavaş ilerlemeye başladı. West Indies de biraz spin için cezası biten Suleiman Benn'in atışlarına başvurdu. Tabi bu sırada yine hava kapanmaya başlamıştı. Dün Shillinford'ın nadir de olsa bulduğu zorlayıcı atışlar gibi, Benn de wicket almayı başardı. Dahasını yapıp, Kulasekara'yı da LBW'yle kenara yollayabilirdi ama hakemin kararına itiraz etseler ve Review sistemine başvursalar da, OUT kararının gelmemesi gerektiğini gördüler. Ardından Roach Mendis'in wicketını alıncı Sangakkara, 387/8'lik sonuçla hücumdan çekilme kararı aldı.

Hücum sırasını alan  West Indies'in yemek arasından önceki düşüncesi, kazasız belasız seansı tamamlamaktı. Fakat Kulasekara'nın Adrian Barath'ı erkenden çıkarmayı başarması, Sangakkara stratejisinin tuttuğunu kanıtladı. Yemek arasına West Indies 7/1'le gitti.

Sri Lanka'da Dünya Kupası'na kadar sağlıklı olarak muhafaza edilen Lasith Malinga'nın yokluğunda kadroya giren hızlı atıcı Lakmal, Gayle'i LBW'yle göndermeye yaklaştı ama biraz pahalı overlarla başladı. Akabinde, ilk Test wicketını, yine Gayle'den aldı. West Indies 49/2'de kaldı.

İlk overda kullanılan Ajantha Mendis'i uzun süre saklayan Sanga, sol elli falsolu atıcı Rangana Herath ve allrounder Angelo Matthews'la West Indies'i kontrol altına aldı. İçecek arasından sonra atışlara yeniden geçen Mendis de, hemen West Indies'in sağlam kalesi Shiv Chanderpaul'u avladı. Seansı çifte falsolu atağıyla bitiren rakibe karşı, Darren Bravo 50'sini tamamlamıştı.

Günün, yağmur tehlikesi nedeniyle, belli ki erken bitecek son seansında üçüncü spinner olarak gelen Tillarakatne Dilshan da, genelde sahneyi Darren Bravo'ya bırakan Brendan Nash'i ve Bravo'nun kendisini aynı overda  oyun dışı bırakarak, asıl güçlü yönü hücumda olamasa da, savunmada katkı verdi.

Maç, yetersiz ışık nedeniyle sonlandırıldığında West Indies 165/5'e gelebilmişti. Şuan için 222 koşu gerideler ve yarınki ilk hedefleri, elbette ki follow-on tehlikesinden kurtulmak olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder