28 Kasım 2010 Pazar

ODI Serisi, 1. Maç, Hindistan 276(49 over)-Yeni Zelanda 236(45.2over)

India 276 (Kohli 105, McKay 4-62, Mills 3-42)   New Zealand 236 (Taylor 66, Yuvraj 3-43, Ashwin 3-50) 


Hindistan testleriyle biraz olsun moral bulan Yeni Zelanda, Dünya Kupası öncesinde, evsahibi Hindistan topraklarında ODI maçına çıkma şansına sahip nadir takımlarından biri olarak çıktı Guwahati'ye. Üstelik bu ODI'lar, Bangladeş yenilgisinden sonraki ilk ODI, yani tek günlük uluslararası maçlardandı.

Maç öncesi raporlar, para atışını kazanan takımın bowl, yani savunma yapmayı tercih edeceğini söylüyordu; öyle de oldu. Belli ki MS Dhoni'nin, kaptanlığı geçici olarak bıraktığı Gautam Gambhir, para atışı performansında Dhoni'yi hiç aratmadı ve kaybetti. Yeni Zelanda kaptanı Ross Taylor da, batting'i Hindistan'a bıraktı.

Maça çok iyi başlayan Hindistan, Murali Vijay ve Gautam Gambhir ikilisiyle epey hızlı bir giriş yaptı. Örneğin oyun 9/0'ken, no ball( geçersiz atış) kararı gelen bir topta-ki hatalı olduğu açıkça görüldü-kazanılan serbest vuruşla, bir anda 8 koşu, Vijay'in hanesine yazıldı. Erken 4'lerle sarsılan Yeni Zelanda, 41-0'a engel olamadı.

Fakat bu hız, Hindistan'a da fazla geldi ve Tuffey'nin atışında Murali Vijay, kolay bir top olmasına rağmen wicketkeeper Hopkins'in kucağına basit bir top gönderdi; Yeni Zelanda ilk wicketını böyle aldı.

Hindistan, 54-1'den 92'ye kadar kayıpsız ilerlemeyi başardı; 16. overda, Akademi kadrosundan ODI kadrosuna yeni alınan Central Districts Stags kaptanı Jamie How, bugünkü ilk yakalayışını yaptı, Gambir çıktı.

Tüm bunların ardından Virat Kohli şov başladı. Takım 158-2'ye geldiğinde, genç vurucu 63 topta 50'ye ulaşmıştı. Hemen ardından, Yuvraj Singh, yine Tuffey'nin topunda, sopasının dışkenarıyla yakalandı ve yerini Suresh Raina'ya bıraktı. Ne var ki ODI'ların genç veteranı Raina, devrenin bitimine 10 over kala, 13 koşuda, oyundan çıktı. Mills'in atışında yakalayış, yine How'dan gelecekti.

İki gençten Raina gidince, meydan Kohli'yle, Twenty20 Dünya Kupası'nda gördüğümüz Yusuf Pathan'a kaldı. Yalnız Pathan girer girmez, neredeyse dışarıda kalacaktı ama öne doğru zor bir atlayış gerçekleştiren Elliot, topu yakalayamadı. Virat  Kohli, gerçekten teknik vuruşlar yaparak 100'ü buldu ama yine fazla havaya girmesinin cezasını, hemen ardından kaybettiği wicketıyla ödedi. Seyircinin de gürültüsüyle kendisine güveni bir hayli artan Kohli'yi, McKay, biraz daha yavaşça gönderdiği, yükseğe seken bir topla avladı.

Ardından Hindistan'ın çabuk dağılışını gördük. Saha first ball duck'la, yani ilk topta çıktı. Ashwin, son 5 overda çıkan bir diğer oyuncu oldu. Nehra hemen sonra, gereksiz biçimde runout oldu derken Hindistan devreyi 275'le bitirdi. Devrenin yıldızlarından biri, 4 yakalayış yapan Jamie How, 4 wicket alan Mckay ve dördüncü ODI 100'üne ulaşan Kohli'ydi.

İkinci devre, alışıldığı gibi, Yeni Zelanda açısından adeta kabustu. Koşu oranlarının çok kötü olmadığını da eklemek gerek ama ilk 5overdan sonra Guptill ve How'un üst üste çıkması, olumlu havayı bozdu. Koşu oranı çok düştü. Tam Taylor yavaş yavaş maça ısınıyor derken Yuvraj Singh, Kane Williamson'ı dışarı aldı. İstikrarlı bir ortaklık kuramayan Yeni Zelanda, 30. overa 5 kayıpla, 136'yla geldi. Ross Taylor'ın da oyundan çıktığı bölümde Kiwilerin 99 topta 120 koşuya ihtiyacı vardı.

Yeni Zelanda için işlerin doğru gitmeye başlayacağı anlar da, tam da bunlar olacaktı. 8. wicketta beklenmedik bir direniş gösteren Black Caps, Hindistan fielderlarının da rahatlığından faydalanarak neredeyse galibiyet için umutlanmaya başladı.Mİlls ve McCullum, 169'dan başladıkları ortaklıklarıyla, takımı 236'ya getirdi. İşte tam bu bölümde, kaptan, gemisini kurtaran kaptan oldu. Patel'in atışında geri geri koşarak, Nathan McCullum'ın  sopasından gelen topu havada yakalayan Gautam Gambir, galibiyeti kurtaran oyuncuydu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder