30 Kasım 2010 Salı

Sri Lanka-West Indies, 3.Test, 01-05 Aralık 2010, Pallekele Stadyumu, Kandy

Sri Lanka: Ev sahibi ekip için bu seri büyük bir hayal kırıklığı oldu çünkü iki maçta da galibiyeti zorlama şansları hava muhalefeti nedeniyle mümkün olmadı. Özellikle ilk maçta hızlı atıcılar çok kötü oynadıklarından ikinci maça kadroyu değiştirerek çıkan Sri Lanka’nın ikinci maçta net bir değerlendirme yapma şansı olmadığı bir gerçek. Dolayısıyla kadroyu aynen koruyarak son maça çıkmalarını bekliyorum. Yine yağmurun maçı kısaltması bekleniyor, dolayısıyla atıcılar da biraz ellerini çabuk tutup işi bitirmek, wicketları almak zorundalar. Vurucu konusunda Sri Lanka problem yaşamayacaktır.

Muhtemel Kadro: Tharanga Paranavitana, Tillakaratne Dilshan, Kumar Sangakkara, Mahela Jayawardane, Thilan Samaraweera, Angelo Mathews, Prasanna Jayawardane, Nuwan Kulasekara, Rangana Herath, Ajantha Mendis, Suranga Lakmal

West Indies: Buraya yeni bir kaptan, tekrar yüzeye çıkan iç sorunlar ve bozuk bir moralle gelen West Indies, özellikle kaptan Chris Gayle’in 333 yapması ve hızlı atıcılarının performansıyla tekrar mücadele azmini ve ilhamı geri kazanmış görünüyor. İlk maçta galibiyet şansını kaçırmış olsa da ikinci maçta çok etkili olamadıklarını belirtmekte fayda var. Ancak iyi bir fielding performansı ve takım olarak dengeli olmaları onlara bu maçta bir avantaj getirebilir. Konuk ekibin üçüncü maça da aynı kadroyla çıkması bekleniyor.

Muhtemel Kadro: Chris Gayle, Adrian Barath, Darren Bravo, Shivnarine Chanderpaul, Brendan Nash, Dwayne Bravo, Carlton Baugh, Darren Sammy, Sulieman Benn, Sam Shillingford, Kemar Roach

Pallekele Stadyumu, Kandy: 2011’de ICC Kriket Dünya Kupası’nın ev sahibi ülkelerinden Sri Lanka’nın bu turnuva için inşa ettiği en yeni stadlardan birisi olan Pallekele, ilk kez uluslararası bir maça ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Daha önce burada bir kez first class maç oynandı ve Sri Lanka A ile Güney Afrika A takımlarının burada 4 gün sonunda beraberliği bozamadılar. O maçta vurucular iyi bir oyun çıkarmış olmalarına rağmen hem hızlı atıcılar hem de falsolu atıcılar da zaman zaman etkili olmuştu, dolayısıyla vurucular ve atıcılar arasındaki mücadelenin daha denk geçmesini bekleniyor. Yine de buradaki wicketı değerlendirebilmek için elde yeterli veri olmaması nedeniyle bir bilinmezlik söz konusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder