13 Kasım 2010 Cumartesi

Pakistan-Güney Afrika 1.Test 2. Gün:Pakistan 144/2 Güney Afrika 380

Pakistan 144/2(Azhar 12*, Younis 21*), Güney Afrika 380(Smith 100, Amla 80, Kallis 73, Petersen 67, Gul 3-100)


Dün Pakistan'ın alamadığı wicketlarla kapanan gün, bugün hızlı başladı. Özellikle formda hızlı atıcılarından Wahab Riaz'ın da sakatlık yüzünden Testlerden ayrı kalacağının anlaşılmasından sonra Pakistan atıcılarını zor bir gün beklediği aşikardı.


Ne var ki Pakistan bu karşılaşmada, dün yapamadığı bir şeyi yaptı: erken wicket .Bununla da Umar Gül'ün eline aldığı yeni topla ilişkilendirmek mümkün. Henüz sopa darbelerinden nasibini almamış bir topun hızlı atıcılar için avantaj yarattığı bilinmekte; fakat Gül'ün nightswatchman Paul Harris'le birlikte Ab de Villiers ve Ashwell Prince üçlüsüne 6 koşuyu göstermeden dışarı alması Pakistanlıları sevindirecek cinsten bir haberdi. Üstelik Güney Afrika, yavaş wicketın da etkisiyle çok yavaş ilerlemekteydi. Gül ve Yunis Khan'ın oluşturduğu ikiliyi dinlendiren Abdur Rehman ve Saed Ajmal, çifte taraftan başlattıkları falsolu atak seansıyla, Güney Afrika'nın ilk hücum devresini, vakit kaybetmeden temizlemeyi başardı. Sonuç:380 koşu.


Güney Afrikasever bir açıcı olan Tevfik Umar'la birlikte hücumu açan Muhammed Hafeez, hiç de kötü bir başlangıç yapmadı. İkilinin hızını kesense, Paul Harris'le, aldığı wicket ve kaydettiği sayılarla, tüm Pakistan takımının toplamını geride bırakacak yetkinlikte bir kariyere sahip olan(Pakistan ekibinin yetkinliği de tartışılır) Jacques Kallis ortaklığı oldu. Çaydan sonra atışlara başlayan Johan Botha da koşuları sınırlamayı başardı; ilk wicketsa, epeyce uğraşıldıktan sonra, Muhammed Hafeez'ın çıkışıyla geldi. Günün sonlarına doğru Tevfik Umar'ın da dışarı alınışıyla yeni gün için Güney Afrika'nın hedefi netleşti: Erkenden Younis Khan ve Misbah-ul-Haq'dan kurtulmak.  Güney Afrika'dan günün notları arasında, sakatlıktan yeni çıkan Dale Steyn'in, henüz tam verimiyle kullanılamadığını da görebiliriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder