16 Kasım 2010 Salı

Hindistan-Yeni Zelanda, 2.Test, 5.Gün, Yeni Zelanda 350 & 448/8d, Hindistan 472 & 68/0, Maç Berabere Bitti

Yeni Zelanda 350 (McIntosh 102, Guptill 85, Z.Khan 4/69) & 448/8d (McCullum 225, Williamson 69, Sreesanth 3/121), Hindistan 472 (Harbhajan Singh 111*, Sehwag 96, Vettori 5/135) & 68/0 (Sehwag 54*, Gambhir 14*)

Son gün erken wicketlarla maçı kazanmak isteyen Hindistan, dün sakatlığı nedeniyle sadece 4 tam over atabilen Zaheer Khan'ı da kullanmak zorunda kaldı fakat dünden kalan Yeni Zelandalı vurucular Brendon McCullum ve Kane Williamson'ı avlamayı başaramadı.Sadece 3 over atış yapabilen Zaheer'in zorlandığını gören Hindistan kaptanı MS Dhoni, onu ataktan çekince zaten az olan Hindistan'ın şansı da yok oldu gitti. Yakalanan catch şansını da yedek alan oyuncusu Chesteshwar Pujara harcayınca bu ikili yemek arasına beraberce gittiler ve maçın berabere bitmesini garantilediler. Yemek arası gelmeden Kane Williamson 50'yi aşarak başarısını devam ettirdi.
Yemek arasından kısa süre sonra Williamson'ın wicketını Harbhajan Singh'in alması az da olsa Hindistan'a umut verirken McCullum'ın sağlam duruşunu bir türlü aşamayan Hindistan beraberliğe razı bir tutuma büründü. McCullum mükemmel oynadığı maçı 225'te Sreesanth'a yenik düşerek sonlandırırken zaten takımını güvenli bir skora taşımıştı. Son anlarda Sreesanth'ın wicketları biraz olsun istatistikleri düzeltse de sonucu değiştirmek için fazla geç kalınmıştı.
Kalan overlarda galibiyet şansı kalmayan Hindistan'da ikinci inning vurucular Virender Sehwag ve Gautam Gambhir için egzersiz oldu. Karşılarında ağırlıklı olarak part time bowlerları bulan ikili hiç zorlanmadılar ve maç bir saat önce iki kaptanın anlaşmasıyla erken noktalandı. Maçın adamı ise Brendon McCullum oldu. Seriden önce Hindistan'ın rahatça 3-0 kazanacağını ön görenleri (ben dahil) bir kez daha yanıltan Yeni Zelanda güçlü performansını cumartesi günü Nagpur'da başlayacak serinin son Test maçına taşımak isteyecektir. Sakatlığı sebebiyle Zaheer Khan'dan yoksun son maça çıkacak Hindistan, ilk 3 gün yağmur ihtimali bulunan Nagpur'da galibiyete ulaşmak için atıcılarından üst düzeyden verim almak zorunda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder