6 Kasım 2010 Cumartesi

ODI Serisi 4. Maç Pakistan-Güney Afrika, Pakistan 1 wicket farkla kazandı

Güney Afrika 274/6 ( Smith 92, De Villiers 49, Hafeez 2/37), Pakistan 275/9 (Younis 73, Shafiq 36, Morkel 3/48)

İşte yine bir Pakistan sürprizi. Kovalanabilecek ama gayret isteyen bir ilk yarı skoru, çabuk düşen wicketlar ama sonunda Güney Afrika'nın maçı bitirecek yeteneği gösteremeyişi. Sonuç: Seriler 2-2.

Dubai'daki Stadyum'da para atışını kazanan Güney Afrika'nın tercihi, yine vurucu olarak hücum yapmak oldu. Özellikle karanlık çöktüğünde, yine topun tehlikeli dönüşlerle rakip vurucuları tehdit etmeye devam edeceğini bekliyorlardı. Güney Afrika kaptanı Greame Smith, serilerin ilk maçında elinden sakatlanmıştı, fakat bu kez kadroya girdi.

Zaten Pakistan'ın başını, hep açılış vurucularından biri yaktı. Ya Hashim Amla, ya Greame Smith. Genellikle kaptan sezonun formda oyuncusu Amla'ya ikram ederdi alkışları, fakat bu kez Pakistanlı hızlı atıcılar, mesela Shoaib Akhar, Wahab Riaz ya da Abdul Rezzaq, Smith'i tam 9 FOURla beslediler ve 100'e merdiven dayanamasını sağladılar. 92 hiç fena bir katkı değildi.

Havasını bulan bir başka oyuncu da, son günlerde 30'u aşmakta zorlanan AB de Villiers oldu. Amla ve Kallis'in erken çıkışlarından sonra, falsolu atıcılara karşı iyi direnç gösteren de Villiers 49 yaptı.

JP Duminy'nin oyuna girmesinden sonra 45. overa 220/4'le gelen Güney Afrika, son 5 overda hücum powerplayini oynamak, ya da bir başka deyişle maçı kazanmak istiyorsa gaza basmak zorundaydı. Nitekim de Güney Afrika vurucu kadrosunun derinliğini gösteren Colin Ingram ve Johan Botha, toplam 9 FOUR'la, 50'ye yakın sayı yaparak takımı 274'e taşıdı. Pakistan'da görünen o ki, Abdur Rehman'la bir fazla spinner kullanmak da, daha önceki maçlarda karşımıza çıkan skorlarda pek de bir değişiklik yaratmadı. Pakistan'da bir başka farklılık da, maça ısınmakta zorlanan Shoaib Akhtar'ın ilk overda değil, Abdul Rezzaq'tan sonra atışlara gelmesi oldu.

Güney Afrika atış kadrosundaysa, epeydir sakatlığı yüzünden takıma giremeyen Dale Steyn'i görmek kriketseverleri sevindirmiş olmalı. Ne var ki Steyn'ın tek wicketı, 79 koşuluk bir maliyetle geldi. Hızlı atışlarda Charl Langeveldt ve Rusty Theron denemelerinden ve Steyn'in takıma katılmasından sonra,  Wayne Parnell'in  orta hızlı atıcı departmanında kullanıldığı göze çarptı. Yine hızlı atıcılardan Albie Morkel da, kardeşi Morne'nin aksine, 11'e giremedi.

Maçın kontrolünü Pakistan'a getiren, önce Younis Khan'ın performansı oldu. Affedilip sürgünden dönen eski kaptan sahneyi önce Muhammed Hafeez sonra da Ashad Shafiq'e bıraktıktan sonra 73'e kadar yürüdü. Çünkü Imran Farhat, ilk overda oyun dışı kalmıştı.  Tabi sakat olan  Umar Akmal'ın yokluğunda, bu sırayı destekleyebilecek fazla vurucu çıkmayınca ve Younis Khan'la, Abdur Rahman aynı over içinde dışarı çıkınca  yine galibiyet tehlikeye girdi. Fakat adet yerini buldu ve Wayne Parnell'in atış kullandığı ve Pakistan'ın 6 topta 4 koşuya ihtiyaç duyduğu, Güney Afrika'nın kaçan run-out yani maç kazandırma fırsatının kullanılamadığı son over heyecan içinde geçti ve Pakistan'a bir galibiyet olarak geri döndü. Bitiş sürecinde, son İngiltere testlerinin kahramanlarından Wahab Riaz'la Zulqarnain Haider, bir kez daha baskı altında sopalarını sayı için savurabileceklerini göstermiş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder