8 Kasım 2010 Pazartesi

Hindistan-Yeni Zelanda, 1.Test, 5.Gün, Hindistan 487&266, Yeni Zelanda 459&22/1, Maç Berabere Bitti

Hindistan 487 (Sehwag 173, Dravid 104, Vettori 4/118) & 266 (Harbhajan Singh 115, Laxman 91, Martin 5/63), Yeni Zelanda 459 (Williamson 131, Ryder 103, Ojha 4/107) & 22/1 (McCullum 11*, Watling 2*, Z.Khan 1/7)

Beşinci güne iki takımdan birinin galip gelme şansı az olmasına rağmen umutla giren Yeni Zelanda erken wicket bulabilmek için çok bastırmasına rağmen Bennett’in sakatlığında uzman atıcı sayısının azalması nedeniyle atışlarında etkili olamadı. Ahmedabad’da dün Chris Martin’in muhteşem performansının wickettan kaynaklı olmadığı da bugün ortaya çıktı. Vurucular için koşu yapmanın kolay olduğu wicketta Yen Zelanda çok zorlasa da Hint vurucuların sopasına çarpan toplar hep kendi alan oyuncularının önünde yere çarpınca wicket alamadılar. Yemek arasına gidildiğinde VVS Laxman ve Harbhajan Singh 823 koşu daha almış ve maçın beraberlikle bitmesi normal şartlarda garantilenmişti.
Yemekten sonra sıkıcı giden maça renk katan kişi verdiği 2 yanlış leg before wicket kararıyla umpire Steve Davis oldu ve Daniel Vettori arka arkaya iki topta 2 wicket yaparak Laxman ve Zaheer Khan’ı oyun dışında bıraktı. Sonrasında gelen Harbhajan’ın 100 koşusu büyük bir sevinç rüzgarı estirirken daha önce hiçbir Test maçında wicket almamış Ross Taylor’ın Hindistan’ın son 2 wicketını alması ilginç ve eğlenceli bir durumdu. Inningini 266 ile tamamlayan Hindistan’ın kalan sürede maçı kazanması zaten mümkün değildi ama Zaheer Khan yine bir wicket almayı başardı. Kaptanların anlaşmasıyla maç bir saat erken biterken maçın adamı atıcı olarak değil ama vurucu olarak gösterdiği inanılmaz performansla Harbhajan Singh seçildi.
Cuma günü başlayacak ikinci Test öncesi iyi bir oyun ortaya koyan Kane Williamson ve Hamish Bennett’in sakatlıkları Yeni Zelanda cephesinde büyük üzüntü yarattı. Diğer 2 maçta özellikle Williamson’a çok ihtiyacı olan Yeni Zelanda zor durumda kaldı. İlerleyen günlerde kadronun nasıl yapılandırılacağı konusunda konuk ekibin başı çok ağrıyacaktır. Hindistan’da ise herhangi bir kadro değişikliği beklenmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder