14 Kasım 2010 Pazar

Hindistan-Yeni Zelanda, 2.Test, 2.Gün, Yeni Zelanda 350, Hindistan 178/2

Yeni Zelanda 350 (McIntosh 102, Guptill 85, Z.Khan 4/69), Hindistan 178/2 (Sehwag 96, Gambhir 54, Southee 1/45)

İkinci gün Yeni Zelanda'nın arka arkaya kaybettiği wicketlarla hızlı başladı. Bir önceki günden kalan yeni topu çok iyi kullanan Zaheer Khan'ın aldığı erken wicketlar Hindistan'a avantaj getirirken falsolu atıcılardan Harbhajan Singh de uzun süren sessizliğini bozarak aldığı 4 wicket ile (her ne kadar son 3 tanesi daha kötü vurucu özelliğe sahip oyunculaın wicketı olsa da) üstünlüğünü gösterdi. Yeni Zelanda da vurucular arasında Jesse Ryder hariç büyük bir katkı sağlayan oyuncu çıkmayınca Yeni Zelanda hedeflediğinin altında bir sayıyla inningini noktalamak zorunda kaldı. Bir önceki maçtan sakatlığı bulunan ve hareketliliği azalan Ryder'a biraz daha destek olunamaması Yeni Zelanda'nın düşüşündeki en öenmli faktördü
Hindistan inningi başladığında wicketın hızlı atıcılara sağladığı desteği kullanmaya çalışan Tim Southee ve Chris Martin iyi atşlarına rağmen wicket almayı başaramayınca bu dönemi kazasız atlatan Hint açılış vurucuları Gautam Gambhir ve Virender Sehwag maça ağırlıklarını koydular. Geçen yılın en iyi test oyuncusu seçilen fakat bu yıl çok iyi bir performans ortaya koyamayan Gambhir'in, 10 aylık bir kuraklık döneminden sonra ulaştığı 50 günün en duygusal anı olurken, hızlı bir şekilde 100'e ilerleyen Sehwag'ın rakip kaptan Daniel Vettori tarafından günün sonunda avlanması ve 96'da dışarıda kalması tribünlerdeki Hint seyircilere üzüntü yaşattı.
Üçüncü günün en büyük beklentisi Sachin Tendulkar'ın 100'e ulaşarak Test kariyerinde 50 kez 100'ê ulaşan ilk oyuncu olması. İyi bir vurucu ekibe sahip Hindistan'da hele Tendulkar hedefe ulaşırsa en az 600 koşu ortaya çıkabilir ve maç Hindistan'ın tam kontrolüne girer. Halen avantajlı gibi görünen Hindistan'ı durdurabilmek için Yeni Zelandalı atıcıları ekip halinde wicket almaları şart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder