30 Aralık 2010 Perşembe

Yeni Zelanda-Pakistan, 3.T20, Pakistan 183/6, Yeni Zelanda 80, Pakistan 103 koşu ile kazandı

Pakistan 183/6 (Shehzad 54, Razzaq 34*, Franklin 2/12), Yeni Zelanda 80 (Styris 45, N.McCullum 8, Afridi 4/14)

T20 serisinin son maçında Pakistan ev sahibi Yeni Zelanda’yı farklı yenerek onurunu kurtarmayı başardı. İlk maçı kazanarak seriyi galibiyetle bitirmeyi garantileyen ve son maçta ciddiye almayan Yeni Zelanda’ya sağlam bir ders veren Pakistan, ilerisi için dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı.
Kura atışını kazanarak vurucu olmayı seçen Pakistan’ın parlak başlangıcı, yüksek bir skorun temellerini oluşturdu. İlk 8 over Mohammed Hafeez’in liderliğinde iyi giden Pakistan, Ahmed Shehzad’ın açılış vurucusu olarak kullanılmasının da meyvelerini topladı. James Franklin’in her 2 açılış vurucusunu avlamasından sonra klasik Pakistan orta sıra vurucularının dirençsizliği görüldü. Umar Akmal, Shahid Afridi ve Abdul Razzak üçlüsünün ilk maçın kahramanı Tim Southee ve zavallı Adam Milne’i dağıtmasıyla ivmeyi sürdüren Pakistan kolayca 183’e ulaştı.
Yeni Zelanda için ise inning kabus gibi başladı. İlk 4 sıradaki vurucu sayı alamadan oyun dışı kaldığında zaten Pakistan sadece 3 koşu vermişti ve bunlar hep ekstra sayılardı. Böyle bir enkazdan kimsenin kurtulması mümkün değildi. Yeni Zelanda Scott Styris’in çabasıyla biraz olsun direnmeye çalıştıysa da Styris’in çabası bu zayıf takım eforu içinde eridi gitti. Shahid Afridi 4/14 ile en iyi atıcı performansını sergilerken 103 koşuyla galip gelen Pakistan, Test statüsündeki ülkeler arasında oynanan maçlardaki en farklı skoru yakaladı. Abdur Razzaq maçın adamı seçildi. İki takım bundan sonra 07 Ocak’ta başlayacak 2 maçlık Test serisinde mücadele edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder