16 Aralık 2010 Perşembe

Test Serisi, Centurion,1. Maç,1. Gün : Hindistan 136/9 Güney Afrika

Hindistan 136/9 (Tendulkar 36, Dhoni 33, Morkel 4/20, Steyn 3/34)

Dün korkulan oldu ve hava rapolarının ön gördüğü üzere yağmurla ıslanan zemin yüzünden maç, epeyce gecikmeli olarak başlayabildi. Hindistan kadrosunda, durumu maç saatinde belli olacak Zaheer Khan'ın oynamayacağı kesinleşirken, hızlı atıcı kombinasyonlarına, Sharma ve Sreensath'ın yanına, Udankat da eklendi. Güney Afrika'daysa Lonwabo Tsotsobe Dale Steyn ve Morne Morkel'e hızlı atışlarda yardım edecekti, beklendiği gibi tek spinner Paul Harris'ti.

Para atışını kazanan Greame Smith, tıpkı İngiltere kaptanı Andrew Strauss gibi, koşulları etüd ettikten sonra atış takımı olmayı tercih etti. Tercihin doğru olduğunu görmek uzun süre almadı. Dale Steyn, Virender Sehwag'ı üçüncü karşıladığı topta dışarı gönderdi. Yeni vurucu Rahul Dravid oldu. Hindistan, Avustralya'nın akıbetiyle karşılaşmamak için epey temkinli davrandıysa da Morkel-Steyn ikilisinden Morne'nin wicket alma sırası geldiğinde, kurban Gautam Gambir oldu. 1 ve 2 numaraları erkenden kaybeden Hindistan, Güney Afrika'daki kabuslarından bir yenisine başlar gibiydi. Morkel bir over sonra, aldığı 100. Test wicketıyla, Rahul Dravid'i dışarı aldı ve kabusu derinleştirdi. Güney Afrika için ilk günde can sıkıcı olan az sayıdaki konulardan biri,
Ryan Mclaren'in yerine tercih edilen Lonwabo Tsotsobe'nin atışlarında, Steyn-Morkel ikilisine ayak uydurması oldu. Tam Laxman-Tendulkar ikilisi maça ağırlığını koyacak derken sahneye çıkan Dale Steyn, artık güz dönemindeki sakatlıklarından kurtulduğunu ilan edercesine, bir wicket daha aldı. Bu kez oyundan çıkan, son Avustralya testlerinin kahramanı VVS Laxman'dı. Önce Kallis Suresh Raina'yı, sonra da Steyn bir kez daha Tendulkar'ı avlayınca Hindistan'ın başının büyük dertte olduğu gerçeği daha da netleşti. Yetersiz ışık nedeniyle maç biterken, Hindistan, kaptan MS Dhoni'nin gayretleri ve 33'üyle, en azından 100'ü geçebildi ve 136/9'la günü tamamladı. Şüphesiz ki ilk günün uzak ara galibi, Güney Afrika oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder