1 Aralık 2010 Çarşamba

Bangladeş-Zimbabwe, 1.ODI, Zimbabwe 209 - Bangladeş 200, Zimbabwe 9 koşu ile kazandı

Zimbabwe 209 (Chakabva 45, Ervine 41, Abdur Razzaq 4/41), Bangladeş 200 (Shakib Al Hasan 63, Imrul Kayes 41, Mpofu 3/25), Zimbabwe 9 koşu farkla kazandı

Kriket dünyasının ‘küçükleri’ kabul edilen iki ülkeyi, Dünya Kupası öncesi son ciddi provada karşı karşı karşıya gelen seride ilk maçın galibi Zimbabwe oldu. Bu galibiyet uzun süredir tekrar Test statüsüne dönmek için çabalayan ve aldığı galibiyetlerle rekabet gücünü kanıtlamaya çalışan Zimbabwe için moral olurken ev sahibi ekipte Yeni Zelanda karşısında gelen tarihi seri galibiyetinin öforisini dindirdi.
Kura atışını kazanan Bangladeş’in atıcı olmayı seçmesi klasik bir seçim olarak dikkat çekti. Zorlu koşullarda pek de alışık olmadıkları bir bölgede maça çıkan Zimbabweli vurucular Brendan Taylor ve Chamu Chibhabha, tüm zorluklara rağmen maça iyi başladılar ve rakip hızlı atıcıların atışlarından aldıkları 4’lerle takıma ritm kazandırdılar. Tehlikeyi iyi fark eden Bangladeş kaptanı Shakib Al Hasan rakibi yavaşlatmak için derhal falsolu atıcılarını devreye soktu. Falsolu atıcılar bu hamlenin ne kadar doğru olduğunu kanıtlarcasına hemen rakibi baskı altına aldılar ve konuk vurucuların falsolu atıcılara karşı olan zafiyetini ortaya çıkardılar. Tecrübeli atıcı Abdur Razak’ın ilk 3 overında iki açılış vurucusunu ve rakip kaptan Elton Chigumbura’yı oyun dışı bırakması Zimbabwe’nin iyi gidişini yavaşlattı. Diğer spinnerların da iyi performansı sayesinde rakibin koşu almasını zorlaştıran Bangladeş istediğini almış gözüktü. İyice yavaşlayan oyunda toparlanmaya çalışan Zimbabwe’nin tecrübeli Tatenda Taibu’yu kaybetmesi işeri gittikçe bozsa da genç Regis Chakabva ve tecrübeli Craig Ervine tekrar gemiyi rotaya oturttular ve ikili olarak gösterdikleri performansla Bangladeş’in falsolu atıcılarını cezalandırmaya başladılar. Son 10 overa girilmeden hemen önce Chakabva çıktı ama Ervine’a katılan Prosper Utseya ilk hedef olan 200 koşuya yaklaşmak için takımı ateşledi. Ervine’ın rakip kaptan Al Hasan’ın atışında wicketını kaybetmesi sonucu giderek direnci azalan Zimbabwe son overa girerken tüm vurucularını kaybetti. Bangladeşli falsolu atıcıların 10 wicketın 9’unu almış olması (son wicket run out ile geldi) Bangladeş’in gücünü ortaya koyarken Zimbabwe’nin gösterdiği direnç takdir topladı.
Bu sahada ilk inning ortalamasının 187’lerde olduğunu düşünürsek konuk takımın aldığı 209 koşu iyi bir sayı olarak değerlendirilse de ev sahibi ekibin bunu geçeceğini düşünenler fazlaydı. Bangladeş inninginde de açılış vurucuları iyi bir başlangıç yaptılar, ancak Zimbabweli hızlı atıcı Christopher Mpofu rakip meslekdaşlarını aksine çok daha tehlikeliydi. İlk wicketı aldıktan sonra falsolu atıcıları oyuna süren Zimbabwe arka arkaya aldığı wicketlarla galibiyetin kokusunu almaya başlamıştı. Kendi silahlarıyla vurulan ev sahibi ekibin vurucuları bir türlü oyuna giremediler ve kısa aralıklarla wicketları kaybederek galibiyeti zora soktular. Devreye giren kaptan Al Hasan’ın liderliğini konuşturmasıyla tekrar toparlanan Bangladeş hızla koşuları alarak maçtaki heyecanı arttırsa da galibiyet için Al Hasan’a destek veren oyuncu çıkmadı. Son overlara kadar heyecanı taşıyan Al Hasan’ın rakip hızlı atıcı Mpofu’ya wicketını hediye etmesi Bangladeş’in son galibiyet şansını da tüketirken kalan wicketı bir run out ile alan Zimbabwe maçı 9 koşu farkla kazanmayı başardı. Bu galibiyetle seride 1-0 öne geçen Zimbabwe’nin hızlı atıcısı Christopher Mpofu maçın adamı seçildi. Serinin 2. maçı iki gün sonra oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder