1 Ocak 2011 Cumartesi

Test Serisi, 3. Maç, Güney Afrika-Hindistan, Cape Town

Aslında Durban'da, bu serinin sonucu belli olabilirdi. Ne var ki Hindistan'ın şansı pek çok anda yaver gitti. Yine de Sharma'nın parmak ucuyla dokunup Kallis'i runout etmesi ya da ikinci devrede Güney Afrikalıların tartışmalı kararlarla oyun dışı kalması gibi faktörler, Zaheer Khan'ın hem hücum hem de savunmadaki performansını gölgelememeli. Sonuçta serilere denge geldi ve Testlerin bir numarası, subcontitent dışındaki turuna çok iyi bir başlangıç yapma fırsatını yakaladı.

Hindistan: Takım, kaptan Dhoni'nin ilk maçtaki yenilgiden sonra dillendirdiği problemleri kısmen çözmüş gibi gözüktü Durban'da. Özellikle atışlarda Sreensath ve Sharma'nın wicket alma adına verdiği destek, sonucu beraberinde getirdi. Ne var ki Sreensath, bana kalırsa halen dağınık bir atıcı ve takıma getiri-götürüsü yer ve koşullara göre çok değişebiliyor. Sharma'ysa şanssız olarak nitelendirilmişti fakat özellikle pek çok defalar rakibe ekstra vermekten geri durmadı. İkilinin Zaheer Khan'a destek çıkıp çıkamayacağı merak konusu. İlk günlerden sonra öne çıkması beklenenen falsolu atış performansı konusunda Harbhajan, elbetteki Güney Afrikalı meslektaşı Harris'le karşılaştırıldığında daha ağır basıyor. Üstelik Gautam Gambhir'in sakatlığı da geçtiği için, emaneten Murali Vijay'e bıraktığı Test şapkasını geri alacak, bu da Hindistan'ın hücumdaki elini kuvvetlendirecektir. Avustralya Testlerinden ve ardından Güney Afrika'da elde edilen galibiyet, takımın kendine olan güvenini çok güçlendirdi ve moral avantajı da Hindistan'da diyebiliriz.

Muhtemel Kadro:1 Gautam Gambhir, 2 Virender Sehwag, 3 Rahul Dravid, 4 Sachin Tendulkar, 5 VVS Laxman, 6 Cheteshwar Pujara, 7 MS Dhoni (k & wk), 8 Harbhajan Singh, 9 Zaheer Khan, 10 Ishant Sharma, 11 Sreesanth

Güney Afrika: Durban'daki seken toplar, onların da aleyhine işledi ve para atışındaki avantaja rağmen, beklenmeyen vurucu kayıpları, son güne dahi maçı kazanmaya yakın giren evsahibini mağlubiyetle yüzleştirdi. Hızlı atıcılardan tartışılan Lonwabo Tsotsobe, Durban'da başarılı sayılırdı, bu yüzden de onun yerine düşünülen Wayne Parnell'in forma alması beklenmiyor. Eğer Durban'daki ikinci devreler olmasaydı, Ashwell Prince yerini JP Duminy'e bırakabilirdi fakat kadroda zaten 12. adamın Ryan Mclaren olması, bu ihtimali yok etti. Paul Harris, Durban'da istediği ortamı bulamamıştı ve serileri olumlu bitirmesi için ileriki günlerde güzel fırsatlar bulabileceğinden bahsediliyor. Ayrıca ortalıkta istatistikler var ve Güney Afrika Cape Town'da, kriket dünyasına yeniden kabul edildikten sonra Avustralya'ya dışında kimseye yenilmedi. Yine Güney Afrikalı Jacques Kallis'in, burada 60'ı aşan bir devre ortalaması var ve Durban'daki kadar katkısız olması, geçmişe bakarak beklenemez.

Muhtemel Kadro: 1 Graeme Smith (k), 2 Alviro Petersen, 3 Hashim Amla, 4 Jacques Kallis, 5 AB de Villiers, 6 Ashwell Prince, 7 Mark Boucher (wk), 8 Paul Harris, 9 Morne Morkel, 10 Dale Steyn, 11 Lonwabo Tsotsobe

Newlands: Daha çok vuruculara avantaj sağlayabileceği öngörülen Cape Town wicketının ilerleyen günlerde kavisli atıcılara wicketlar kazandırabileceği de düşünülüyor. Hava rapolarıysa yarın için %30'luk bir yağmur ihtimaline işaret ediyor fakat Pazartesi'den itibaren güneşin kendisini göstereceğini söylüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder