2 Aralık 2010 Perşembe

ODI Serisi, 2. Maç, Hindistan 259/2-Yeni Zelanda 258 Hindistan 8 wicket farkla kazandı

Hindistan  259/2 (Gambhir 138*, Kohli 64), Yeni Zelanda  258/8 (Guptill 70, Styris 59, Sreesanth 4-47)


Jaipur'da, yazdan kalma bir günle başlayan maçta, para atışını kazanan Hindistan, gündüz saatlerinde atış yapmanın daha verimli olacağını düşünmüş olacak  field yapmayı tercih etti

Nitekim maça da iyi girmeyi başaran Hindistan'ın karşısındaki tek ciddi engel, başlarda, Martin Guptill'in wicketı gibi gözüküyordu. 4. overda Jamie How'ın çıkması, üst sıra batting de zorlanan Yeni Zelanda'nın imzasını atması gibi bir şeydi. Zeminin özelliklerinden biri de, yerde seke topların çok yükseğe sıçramamasıydı; bu yüzden doğru atış uzunluğunun bulunamaması, hızlı bir dışsahanın da varlığı düşünülünce, fazla boundary'e fırsat veriyordu. Bundan en fazla yararlanan oyunculardan biri de Guptill oldu. Kiwilerin başarılı gözüken özelliklerinden biri de, karakteristiklerine uygun şekilde, kim gelirse gelsin, hızlı ve iyi koşmalarıydı. Kane Williamson da Guptill'e bu anlamda iyi eşlik etti. Yeni Zelanda 64/1'e geldiğinde, başlangıçtaki hızlı atıcılardan sonra sahne alan Munaf Patel'in Williamson'ı çıkarışını izledik. İşler, evsahibi için yolunda gidiyordu. Ross Taylor oyuna girdi ve çıkışı çok çabuk gelebilirdi ama Ashwin yine çok kolay bir yakalayışı yapamadı. Aynı şansı yakalayan Virat Kohli'yse hata yapmadı, Yeni Zelanda 96/3'te kaldı. Bundan sonra, oyuna giren Styris, Guptill'e, diğerlerine göre çok daha iyi bir ortaklık sundu. Guptill'in oyundan çıkışıyla enteresandı. Yuvraj bir atışında, sanki topu ayağıyla engellemiş gibi gözüken Guptill, maçta kalmayı başarmıştı. Ashwin'in atışındaysa sopasını boşa savururur gibi oldu, öne hamle yaptığı için wicketkeeper stumpları devirdi ve hakem Llong video görüntülerine başvurmak istedi. Hazare'yle topla sopanın temasını gördüğü için doğrudan 'caught behind' kararı verdi ve Guptill, zor da olsa dışarı alındı.

Bu dakikadan sonra, Hindistan'ın uğraşmakta en çok zorlandığı ikili sahne alacaktı: Daniel Vettori ve Styris. 10 overda neredeyse 60 koşu kazandırtan bu ortaklığın sonunuysa, hızlı atıcı Sreensath getirdi. Üst üste iki wicket alan Sreensath, stadyumu dolduran izleyicileri de yeniden ayağa kaldırdı. Yalnız son wicketı korumak üzere gelen Mills ve Hopkins'e, gereksiz agresif toplar atması, Yeni Zelanda'nın, devre sonuna 3-4 boundary daha bulabilmesini sağladı. Sonunda Sreensath, 4 wicketını aldı, yine de  Yeni Zelanda 258'e gelebildi ve maçı kazanma umudunu korudu.

Gece takibinin kahramanıylsa Gautam Gambir oldu. Murali Vijay'le birlikte açtığı devrede, durgunca bir başlangıçtan sonra sazı eline alan Gambir, Yeni Zelanda'nın bir türlü çıkaramadığı adam oldu. Vijay pek sahne almamayı tercih etti, zaten ilk wicketı kaybenen de oydu. Yalnız bunun için Hindistan 'ın 87/0'a kadar gelmiş olması, hızlı atıcılar açısından problemliydi. Yardıma gelen kaptan Daniel  Vettori, topun çok fazla dönmediği bir zeminde, takıma umut veren wicketı tam bu sırada aldı. Fakat Yeni Zelanda, sakat olan Darly Tuffey'i aradığını gösterdi ve son dönemin formda oyuncusu Virat Kohli'yle baş etmekte çok zorlandı. 37. overda ve 190/1'e çıkan Kohli, yine 50'yi geçmişti. Hindistan'ın galibiyete ulaşması, özellikle erken wicket vermemesiyle, zaten kolaylaşmıştı ve bu, maçın gidişatına çok önemli bir katkıda bulunmadı. Hindistan, serinin ikinci maçında da galibiyete ulaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder