8 Aralık 2010 Çarşamba

ODI Serisi, 4. Maç, Hindistan 321/5 -Yeni Zelanda 315/7 Hindistan 5 wicket farkla kazandı

Hindistan 321/5 (Pathan 123*, Patel 53) Yeni Zelanda 315/7 (Franklin 98*, Pathan 3/49)

Hindistan, 4. ODI buluşmasında yine kazandı ancak bu kez sadece Yeni Zelanda'yı kazanmakla kalmadılar, belki de, IPL de parlayan ve çoğunlukla bir Twenty20 oyuncusu olan Yusuf Pathan'ı da geri kazandılar.

Hindistan'ın artık para atışı fobisini yendiğini görüyoruz. Atışı kazanan Gautam Gambhir, takibi iyi yapabildikleri için, önce savunma yapmayı tercih ettiklerini söyledi.

Zaheer Khan'la devreyi açan Hindistan, hızlı atıcılarda bu kez Praven Kummar'ı da kullanmayı düşündü fakat hücum powerplayinde rakibi bu kez erken wicketlarla kısıtlayamadı. İlk 10 overın sonlarına doğru atışlara gelen offspinner Ravichandran Ashwin ve bir diğer hızlı atıcı Asish Nehra devreye sokuldu ve beklenenen wicket, powerplay'in sonlarına doğru geldi. Guptill oyundan çıkarken Yeni Zelanda 62/1'deydi. Şampiyonlar Ligi ve Yeni Zelanda Akademi takımındaki performansından sonra ODI kadrosuna alınan Jamie How, hastalığından dönmüştü ama maça girişiyle çıkışı bir oldu. How, Nehra'nın topunu, sopasının dış kenarıyla karşılamaya kalkınca Yusuf Pathan tarafından yakalanmıştı. Hindistan 15. overa kadar powerplayle devam etti ve bu süreyi, atıcılar açısından çok iyi geçirdi. Ashwin Mccullum'ı zorlamaya başlamıştı ve üçüncü wicket da 14. overda geldi. Ross Taylor ve Scott Styris tam işleri yoluna koydu ve takımı 170/4'e ulaştırdı derken yine Ashwin sahneye çıktı; Styris'i oyundan aldı. Ne varki hızlı giden wicketlar da Yeni Zelanda'nın hızını kesemiyordu. 38. overa geldiğinde 200 koşuyu aşmış durumdaki Kiwiler, kendi powerplaylerinde 36 koşu buldular ve sadece 1 wicketı, Taylor'ın wicketını kaybettiler. Sonrasınad Yeni Zelanda hücumu belini doğrultamadı ve Yusuf Pathan'ın üst üste aldığğı iki wicketın da etkisiyle, Yeni Zelanda'nın elde ettiği sayı 315'te kaldı.

Kapalı bir havada oynanan maçın ikinci devresi de, hücum takımı için benzer başladı. Hindistan, 10.overa yani powerplayin sonuna dek hücumda önemli bir problemle karşılaşmazken, 2 wicket üst üste kaybetti. Üstelik bunlardan biri de, son ODI'larda 100 yapmaya alışan Gautam Gambhir'e aitti. Diğeri de son dönemdeki formuyla dikkat çeken Virat Kohli'nin sayı yapamadan korudu wicketdı. Çok yavaşlayan Hindistan karşısında Yeni Zelanda, hemen powerplay hakkını kullandı ve içecek arasına kadar da işleri istediği hale sokmayı başardı. Yuvraj Singh ve bu maç için açılış vurucuları arasında yerini bulan Parthev Patel, 17'yle 20. over arasında oyundan çıkarak evsahibinin problemlerini daha da büyüttüler. Fakat hücum sırası gelen Yusuf Pathan sopayı eline aldı ve belki de ODI kariyerini kurtaracak bir performansa imza attı. Ishant Sharma 35'te çıkınca seri bozulmuş oldu ama kontrol kaybedilmedi. Saurabh Tiwary ve Yusuf Pathan, en yüksek ODI skorlarına ulaşmanın keyfini yaşarken Yeni Zelanda, seride halen maç kazanamamış olmanın sıkıntısını üzerinden atamadı. Şimdi Hindistan, seride 4-0'la önde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder