28 Aralık 2010 Salı

Test Serisi 2. Maç,2. Gün Hindistan 205&92/4 Güney Afrika 131

Güney Afrika 131(Amla 33, Singh 4-10, Khan 3-36) Hindistan 205(Laxman 38, Steyn 6-50) 92/4(Sehwag 32,Laxman 23*, Tsotsobe 2-16)



Güneşli başlayan ikinci günde adeta 'wicketşov' izleyen Durbanlılar, kriketin keyfine vardılar. Her iki tarafı da sevindiren bölümleriyle, son günlerin en zevkli kriketi, Kingsmead'de ortaya kondu. Gün sonunda gülenler,ağlayanlar değil, performansıyla alkışlananlar vardı.

İlk seansta Güney Afrika, öncelikli hedefini vurarak, daha yemek arasına girilmeden rakibin tüm vurucularını bitirmeyi başardı. Özellikle Dale Steyn, Harbhajan Singh ve Dhoni ikilisini gönderdikten sonra, zaten Hindistanlı vurucular Zaheer Khan, Ishant Sharma ve Sreensath, sanki kendilerini atıcı olacakları sonraki bölüme saklarmışçasına, fazla direnç göstermediler ve Hindistan 205’yla devresini tamamladı. Güney Afrika’ysa hiç beklemediği bir devre başlangıcıyla karşılaşacaktı. Zaten Zaheer Khan’ın daha ilk atışında, neredeyse Greame Smith’in wicketını almaya yaklaşması, olacakların habercisi gibiydi. Ne var ki Sreensath, Khan’a ayak uyduramadı ve ilk wicketın gelişi gecikti. Nihayet Zaheer Khan, Greame Smith ve Alviro Petersen’i zamanında durdurmayı başardı. İhtiyacı olan şey biraz destekti ve söz konusu desteğin gelmesi de gecikmedi. Ishant Sharma, parmaklarının ucuyla da olsa dokunabildiği topla, Güney Afrika’nın en güvendiği batsmanlardan Jacques Kallis’i 10’da run-out’la dışarı gönderdi. No ball ve boundarylerle güne dağınık giren Sreensath da, seansın sonunda AB De Villiers’i dışarı göndererek bizlere, enteresan wicket sevinçlerinden birini daha görme fırsatı verdi. Yemek arasına 74/4’le gidiliyordu.

İkinci seanstaysa Harbhajan Singh şovu vardı. Güney Afrika’nın önemli vurucusu Hashim Amla, Singh’in atışında topun yükseleceği yeri yanlış hesap edince kendisini dışarıda buldu. Bu desteğe sevinen Khan’sa, bulutların kendini gösterdiği, topunsa yerde sektikten sonra daha fazla hareket etmeye başladığı ikinci seanstaki ilk wicketını, Aswell Prince’i göndererek aldı. Prince, epeydir sürdürdüğü başarısız dönemine yeni bir halka eklemiş oldu. Bu olay, 96-5 olan durumun 103-8'e gelinceye kadarki dağılışı başlattı. Başrolde Harbhajan vardı. Ishant Sharma, Morne Morkel'i benzer iki atış sonunda avlarken, yakalayışı başarıyla yapan Harbhajan'ın 'Eldeki top heykeli' sevinci görülmeye değerdi. 205'te kalan Hindistan'a karşı, 131'de kalan Güney Afrika. Maçın eğlencesi bu skordan da belliydi.

Güney Afrika'yı yeniden ayağa kaldırmanın hesaplarını yapan Dale Steyn, biraz swing aradıysa da, çay sonrası istediğini çabucak elde edemedi ve Güney Afrika 40-0'a geldi. Kilidi çözen, biraz da Sehwag oldu. Sehwag, Tsotsobe'nin çok yanıltıcı olmayan, sağına doğru gelen orta yükseklikteki topunu kötü karşılayınca 32'de çıktı. Ertesi overda Morkel, kilit wicketlardan fazla katkısı olmayan Murali Vijay'ı çıkardı. Burada, Smith'in Amla'yı yerleştirdiği fielding konumu da önemliydi. Tsotsobe, bu kez daha iyi bir atışla Rahul Dravid'i avladı ve kapanışı da, Sachin Tendulkar'ı sopa kenarında yakalayan Dale Steyn yaptı. Buradan sonra Harris/Kallis ikilisine karşı ayakta kalan VVS Laxman, takımı 56/4'ten 92/4'e getirdi. Doğrusu iki takımın da karışık düşünceler yaşadığı, ilginç bir gün oldu. Tabi Dale Steyn çıkarılırken 200. top yakalayışını gerçekleştirerek, bu onura oluşan ilk oyuncu olan Rahul Dravid'i de ayrıyetten kutlamak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder