17 Aralık 2010 Cuma

Test Serisi, Centurion, 1. Maç, 2. Gün: Güney Afrika 366/2 Hindistan 136

Güney Afrika 366/2(Amla 116*, Kallis 102*, Harbhajan 2/107), Hindistan 136 (Morkel 5/20, Steyn 3/34)

Çok olumlu geçen ilk günden sonra Güney Afrika'nın hedefi elbette ki kalan tek wicketı da alıp, bir an önce hücuma başlamaktı. Nitekim dünün yıldızlarından Morne Morkel, beşinci kez wicket aldı ve Dhoni'nin direnişi de sonlanırken Hindistan ilk devreyi 136 gibi kötü bir skorla bitirdi.

Hindistan açılıcılarının wicketları ne kadar hızlı düştüyse, Güney Afrika'nınkiler de bir o kadar yavaş verildi. Özellikle hızlı atıcısı Zaheer Khan'ın sakatlanıp, takımda yer alamamasının etkileri görüldü belki de. Dünden ders çıkaran Güney Afrika çok hızlı olmayan ama sağlam bir başlangıç yaptı. Başrolde elbette kaptan Greame Smith yer aldı. Ishant Sharma ve Sreensath'a yardımcı olan diğer atıcı Udankat da durumda fazla bir değişiklik yaratamadı. Üstelik Udankat'ın daha yavaş gelen toplarına artık Smith ve Petersen dörtlerle karşılık vermeye başlamışlardı. Bu üçlüden aradığını bulamayan Dhoni, kavisli atıcı Harbhajan Singh'in sırasının geldiğine kanaat getirdi. Görevi çok geciken wicketı almak olan Harbhajan, biraz maliyetli olsa da yemekten önce Smith'i çıkarmayı başardı. Güney Afrika yemek arasına 111/1'le gidiyordu, Smith 62'yle devreyi bitirmişti.

Yeni vurucu Hashim Amla, toplara girmekte çok acele etmedi ama Petersen'in 50'yi geçtiği bu süreçte de dışarıya çıkma tehlikesi yaşadığı anlar da oldu. Harbhajan tek başına Güney Afrika'yı kısıtlamaya çalışırken ve kısmen bunda da başarı olurken Petersen'in wicketını da aldı. Fakat Sreensath, gerekli desteği veremedi. Part-time spinnerlardan Raina ya da Tendulkar'ın kullanılması, durumda değişiklik yaratmadı. Son seansta Amla-Kallis ortaklığını bozamayan Hindistan'da Harbhajan-Udankat ikilisi, zaman zaman biraz olsun koşuları sınırlayabilseler de tehdit edici olamadılar. Sonunda hem Amla hem de Kallis, 100'e ulaşmayı başardı. Güney Afrika'ysa elindeki avantajı sağlamlaştıracak bir gün geçirdi. Hava raporlarında, yarın da yağmur öngörülmediğinden, Hindistanı karamsar düşüncelerle dolu bir akşam bekliyor demektir. Güney Afrika yarına 230 koşuluk avantaj ve eldeki 8 wicketla başlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder