27 Aralık 2010 Pazartesi

The Ashes: Avustralya-İngiltere, 4.Test, 2.Gün, Avustralya 98, İngiltere 444/5

Avustralya 98 (Clarke 20, Hughes 16, Tremlett 4/26) & İngiltere 444/5 (Trott141*,  Cook 82, Siddle 3/58)

Melbourne’deki ikinci gün İngiltere beklendiği gibi ilk gün ortaya koyduğu mükemmel performansı devam ettirdi ve ele geçirdiği skor avantajını fazlasıyla arttırmayı başardı. İlk gün hiç wicket almayı başaramayan Avustralyalı atıcıların bugün olağanüstü bir performans göstererek zararı kısıtlayacağını ve Avustralya’yı tekrar maçın içine sokacağını düşünenler biraz olsun Peter Siddle’ın performansıyla umutlansalar da Mitchell Johnson hariç dikkate değer performans gösterememesiyle bu umutlarını da yitirdiler.
Maçın ilk 45 dakikası içinde Siddle’ın sürüklediği Avustralyalı hızlı atıcılar kapalı havanın da yardımıyla İngiliz vuruculara maçın ilk zorlu periyodunu yaşattılar. Önce Alastair Cook sonra da Andrew Strauss’u kısa zamanda avlayan Siddle’ın iyi performansı Avustralya’yı umutlandırdı. Güneşin de açmasıyla biraz rahatlayan İngiliz vurucular koşuları zorlanmadan yapmaya başladılar. Sahne alan Jonathan Trott ve Kevin Pietersen, karşılarında Siddle hariç tehdit edecek bir atıcı bulamayınca güven içinde yemek arasına gitmeyi başardılar. 226/2
Yemek arasından sonra wicket alma umudunu büyük ölçüde yeni topa bağlayan Avustralya  Ryan Harris ve Ben Hilfenhaus ile elindeki son kağıdı da ortaya attı. İkili bu dönemde wicket almak için en tehlikeli atışlarını yapsalar da Trott-Pietersen ikilisi bu dönemi de atlatmayı başardı. Maçın 84. overında Avustralya kaptanı Ricky Ponting Harris’in atışında Pietersen’in sopasının kenarına çarptırarak yakalandığını iddia ederek kararın TV hakemi tarafından gözden geçirilmesini istedi ancak TV hakemi uzun incelemeler sonunda saha hakemi Alem dar’ı haklı bulunca Ponting’de tam anlamıyla ‘sigortalar attı’. Sinirlenerek hakem Dar ve Pietersen ile ağız dalaşına giren Ponting, kriket tarihinin en çirkin görüntülerinden birini yaşattı. Bu durum Avustralya’nın morallerini iyice bozdu, İngiltere’yi de ateşledi. Kötü gidişe karşı tek başına direnen Siddle, Pietersen’i oyun dışına çıkararak Avustralya’yı tekrar maça konsantre etmek yönünde adım attı. Siddle ile beaber saldırıya geçen Johnson da kısa aralıklarla Paul Collingwood ve Ian Bell’in wicketlarını alarak skoru 286/5’e taşımayı başardılar. Johnson’ın çay arasından hemen önce  Matt Prior’ın wicketını alması ile sevinç içinde birbirine koşan Avustralyalıları bir şok bekliyordu. Hakem Alem Dar atış sırasında Johnson’ın ayağının çizgiyi geçtiğini düşünerek TV hakemine başvurması ve TV hakeminin Dar’ın haklı olduğuna karar vermesi Ponting ve Avustralyalı diğer oyuncuların sinirlerini mahvetti. Prior geri çağırıldı ve bütün bu karışıklık içinde çay arasına gidildiğinde skor 304/5’ti.
Çay arasından sonra Avustralya’nın maça dönecek ne fiziksel ne de zihinsel olarak hali kalmıştı. Bunu iyi değerlendiren Trott-Prior ikilisi cezayı kesmeye başladı. Son seans boyunca 140 koşu alan ve ortaklıklarını 158 koşuya taşıyan ikili, Avustralya’nın son Ashes umutlarını da bitirerek günü tamamladı.
İkinci güne iyi başlayan Avustralya maça geri dönmek için ümitlense de sakinliği koruyan İngiliz vurucular İngiltere’yi neredeyse kesin bir galibiyetin eşiğine taşımayı başardılar. Son üç gün için Melbourne’de yağış beklenmediğinden eğer Avustralya tüm beklentileri aşıp epik bir performans ortaya koyamazsa İngiltere maçı alacak ve Ashes’ı geri götürmeyi garantileyecek. Avustralya’yı ümitlendirebilecek tek nokta wicketın sağlam kalması ve geri kalan günlerde vuruculuğu normalden fazla zorlaştırmayacak olması. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder