20 Aralık 2010 Pazartesi

Test Serisi 4.Gün: Hindistan 136&454/8- Güney Afrika 620/4d, Centurion

Hindistan 136&454/8(Tendulkar 107*,Dhoni 90, Harris 2/88) Güney Afrika 620/4d(Kallis 201*, Amla 140, De Villiers 129)

Dün Jacques Kallis’e yeteri kadar hakkını veremedik ama bugün Sachin Tendulkar’ı öve öve bitiremesek yeridir. Hindistan’ın kriket tanrısı, sopayla ne kadar usta bir oyuncu olduğunu bir defa daha gösterdi ve kariyerindeki 50. Test 100’üne ulaşarak, Hindistan’ın devre farklı yenilgiden kaçabilmesi için umut ışığı oldu.

4. gün, yine parlak bir güneş altında, Hindistan’ın 226-3’üyle başladı. Çok geçmeden Morne Morkel, rakip vurucuları zorlamaya başladı ve Rahul Dravid, ilk seansta , Hindistan ancak 242’ye gelebilmişken arkada yakalandı. Sıra, Test maçı kurtarıcılarından VVS Laxman’a gelmişti. Fakat o da bir önceki topa girip de ıskalayan Tendulkar gibi aceleci davrandı ve belki de şu güne dek en kötü atış yapan oyuncuya, Lonwabo Tsotsobe wicketını verdi. Laxman 2 tane 4 kaydederek oyun dışına çıkarken, yerini Suresh Raina’ya bıraktı. Yavaş yavaş hızlanma emarelerini gösteren Tendulkar, istikrarlı bir ortak bulamıyordu. Nitekim yemek arasına gitmeden hemen önce Raina, Kallis’in topunun çıkacağı yüksekliği iyi hesap edemedi ve gerçekten kötü bir şekilde wicketını kaybetti. Artık Güney Afrika’yla galibiyet arasında 4 wicket ve bir de bozulması gereken MS Dhoni-Tendulkar ortaklığı duruyordu. Ama strateji düşünecek bir de seans arası şansına sahiptiler.

2. seans da, bu ikilinin şovuyla geçti adeta. Hindistan önce 300’ü geçti, sonra galibiyet için gerekli koşu sayısını 150’ye indirdi. Gün başında mucize gibi gözüken şey, artık gerçekleşebilecek olasılıklar arasındaydı. Tabi Tendulkar’ın formuna, MS Dhoni de gayet iyi ayak uyduruyordu. Tendulkar’dan çok daha geç girmesine rağmen, kaptanın 40 topta 50’ye ulaşması müthişti. Yeni topu aldıktan sonra Steyn, Morkel ya da Kallis’in atışlarından sonuç çıkaramadığını gören Greame Smith, kavisli atıcı Paul Harris’i, beklenenden erken atışlara koymak zorunda kaldı. Hedef, biraz olsun rakibin hızını kesebilmekti. Biraz daha temkinli davranmaya başlayan Dhoni-Tendulkar ikilisi, takımı çay arasına wicket kaybettirmeden getirmeyi başardı. Üstelik bunu yaparken, gerekli koşu sayısını da 90’a indirebilmişlerdi.

Son seansta atışlara gelen Güney Afrika’lıların morali bozuktu. Paul Harris’in atışlarıyla yeniden havaya sokulan Tendulkar’I durdurmaya çalışırken wide’lar ve bye’lar veriyor, rakip galibiyete adım adım yaklaşıyordu. Sonunda koçu Gary Kirsten’ın ‘sopa ustası’ dediği Tendulkar, 50. Test 100’üne ulaştı ve bunu başaran ilk adam oldu. Yalnız zıplayan toplara karşı Hindistanlı vurucuların zayıflığını hatırlayan Dale Steyn, MS Dhoni’yi çıkarmayı başardığında, takım adeta sevinçten çılgına dönmüştü. Havanın kapanması sanki Harris’e yaramıştı. Offspinner ertesi atışında da Yeni Zelanda maçındaki hücumu sergilemesinden korkulan Harbhajan’I avladı. Sreensath oyuna girdikten kısa bir süre sonra aniden rüzgar çıktı ve yağmur yağmaya başladı. Bu da sonlarına yaklaşılan seansın bitmesi demekti.

Yarın Hindistan, eldeki 2 wicketıyla 30 koşu alabilirse, Tendulkar-Dhoni ikilisinin bugünkü oyununa duacı olmalı. Yarın yağmur olasılığı düşük ve başlangıç saati TSİ 10. Hindistan’dan yeni bir destansı direniş, devre farklı yenilgiden kaçış izleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder