1 Aralık 2010 Çarşamba

Sri Lanka-West Indies, 3.Test, 1.Gün, West Indies 134/2

West Indies 134/2 (Darren Bravo 63*, Smith 55, Lakmal 1/20)

Kandy’de serinin son maçını heyecanla bekleyenler için gün yine yağmur nedeniyle geç başladı. İlk kez uluslararası bir maça ev sahipliği yapan Pallekele Stadyumu’nda para atışını kazanan Sri Lanka, vurucu olmayı seçerek maçta riske gireceğini gösterdi. Kaptan Kumar Sangakkara’nın deyişiyle kapalı ve yağmurlu havada hızlı atıcıların başarılı olması bekleniyordu ve galibiyet hedefleyen Sri Lanka için erken wicket bulmaktan başka çare yoktu. Sakat hızlı atıcı Nuwan Kulasekara’nın yerine bir başka hızlı atıcı Dilhara Fernando’yu kadroya alan Sri Lanka, bir kez daha sayısız (!) hızlı atıcı kombinasyonlarından birini deniyordu. Konuk West Indies’de ise iki değişiklik mevcuttu. Hastalanan açılış vurucusu Adrian Barath’ın yerine Devon Smith görev alırken falsolu atıcı Sam Shillingford’un yerine bir hızlı atıcı Nelon Pascal tercih edilmişti.
Maç öncesi yapılan tüm hesapların nasıl sonuçlanacağı merakla beklenirken ilk atış için gelen Suranga Lakmal’ın büyük tehlike Chris Gayle’i leg before ile avlaması Pallekele’de sevinç patlamasına neden oldu. İlk maçtaki 333’ten sonra geçen maç yokları oynayan Gayle’den kurtulan Sri Lanka, eminim o sırada para atışı tercihinin ne kadar doğru olduğunu düşündü. Ancak her zaman krikette geçerli olan bir kural vardır, atışlarda ekip olarak hareket edemezseniz başarı gelmez. Bu kuralı bir kez daha doğrularcasına Sri Lankalı atıcılar bir plana sadık kalarak baskı uygulayamayınca ilk overları atlatan West Indies vurucularının karşı atağı sonucunda dağılmaya başladılar. Buna bir de Dilhara Fernando’nun atışlarında önce Samaraweera sonra da Jayawardane’nin topu yakalayamaması da eklenince bu fielding hatalarını iyi değerlendiren West Indies’de hem Darren Bravo hem de Devon Smith 50’yi aşarak takıma moral verdiler. Yağmur nedeniyle bir kez daha duraklayan oyun nedeniyle gün içerisinde sadece 40 over oynanabildi. Ajantha Mendis’in Smith’in wicketını almasıyla günün ikinci wicketını kaybeden West Indies yine de paniklemeden günü tamamlarken skoru da 134/2’ye taşıdı.
Bütün seriye damgasını vuran sezon dışı yağmurların Kandy’de de etkili olması bu maçta da olağanüstü bir performans olmazsa bir kazanan çıkmayacağının sinyallerini veriyor. Yarın da etkili olması beklenen yağmurun kaybettirdiği her over maçın bir kazananı olmasını engelleyecek gibi duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder