4 Aralık 2010 Cumartesi

ODI Serisi, 3. Maç, Hindistan 229/1 -Yeni Zelanda 224/9 Hindistan 9 wicket farkla kazandı

Hindistan 229/1(Gambir 126, Kohli 63*) -Yeni Zelanda 224/9(Franklin 72*, Zaheer 2/31)

Hindistan, Vadodara'daki maç öncesi yapılan para atışını kazandıktan sonra neden atış yapmayı seçtiğini gösterdi. Zaheer Khan'ın yakaladığı swing, Munaf Patel'in yakaladığı seam, spinnerların yakaladığı falso, Yeni Zelandalı vurucuları çok zorladı. Sonunda Kiwiler, üst üste 9. ODI maçından da mağlubiyetle ayrıldı.

Sakatlıktan dönüp, Sreensath'tan hızlı atıcı rolünü devralan Zaheer Khan, daha ikinci atışında, Brendan McCullum'u dışarıda bıraktı ve son dönemde klasikleşen bir Yeni Zelanda ODI başlangıcını haber verdi.

Martin Guptill, 4 yapacağım derken yine Zaheer'in topunu havaya gönderdi ama yakalayan olmayınca boundary geldi. Fakat sonraki wicket gecikmedi. Zaheer'in topunu yeterince uzağa gönderdiğini düşünen Gambir, koşmaya başladı ama topu alan Gambir, doğrudan çubukları vurup devirdi ve Guptill oyun dışı kaldı. Yeni Zelanda ilk 6 over biterken 20 koşu alabilmişti. Ross Taylor, 11. over biterken ,yine Zaheer'in attığı topu sopasının içine temas ettirdi; wicketkeeper Gambir'e de yakalamak kaldı. Yeni Zelanda üst sırası adeta dağıldı. Tabi arada Ravindra Jadeja, mükemmel(?) fielding örneklerini göstermedi değil. Bir nebze takımı rahatlatan Williamson'ın da, Munaf Patel'in atışında LBW'yle oyun dışı kalışı, her şeyi daha da zorlaştırdı. 15 overda, 49'a 4'lük bir skor ortaya çıktı. Scott Styris durumu biraz kontrol altına olur gibi gözükse de Yeni Zelanda vurucuları hep tedirgin gözüktü. Syris'de 22'de Ravchandran Ashwin'den gelen güzel bir topla kendi devresini bitirdi.

Yeni Zelanda'ya hayat veren, James Franklin'in beklenmedik katkısı ve direnişiydi. Kariyerindeki ODI maçlarında elde ettiği en yüksek skoru yaklaşık 3'e katlayarak 72'ye ulaşmasıydı. Topun artık başlardaki gibi dönmediği bölümlerde Franklin'in Nathan McCullum'la 94 koşuluk ortaklığı olmasa, Yeni Zelanda havluyu çoktan atmış olurdu. Yeni Zelanda 224'te kaldı.

İkinci yarıysa adeta ikinci ODI'ın kopyası oldu. Murali Vijay sahneyi Gautam Gambir'e bıraktı, o da gerekeni yaptı. Şöyle ki Hindistan, 10. overda 73'e gelmiş, Gambir çoktan 50'sine ulaşmış, Vijay'se 15'i görememişti. Vijay 30'u aşamadan run-out oldu ama yerine giren Virat Kohli, arkadaşının bıraktığı yerden devam etti. Yeni Zelandalı atıcılar McKay,Kyle Mills, James Franklin hatta Daniel Vettori tıpkı Avustralyalılar gibi yokları oynadı ve Bangladeş ODI serisinden sonra Hindistan ODI serisini de maç kazanamadan kaybettiler. SOnraki maçlardaysa 5-0'dan kaçınmaya çalışacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder