28 Aralık 2010 Salı

Test Serisi 3. Gün Güney Afrika 131&111/3 - Hindistan 205&228

Güney Afrika 131&111/3(Smith 37, Sreensath 2-30) Hindistan 205&228(Laxman 96,Tsotsobe 3-43)

Belirleyici olması beklenen ve sonunda ibreyi Güney Afrika lehine döndüren bir günü sonlandırdık. Hindistan'da Zaheer Khan, Laxman'la ortaklığında önemli işlere imza atarken, kendi atıcı olduğu dönemde ilk devreyi arattı. Atışlarda Harbhajan Singh'ın önderlik ettiği Hindistan, rakibe o kadar da kolay teslim olmayacaklarını göstermeye çalıştı.

VVS Laxman, dünün sonunda sükunetini kaybetmeyip, soğukkanlılıkla takımın galibiyet umutlarını ayakta tutacak bir performansa imza atmış ve 23 koşuyla takımı 91'e taşımıştı. Yine kurtarıcı rolünde izlediğimiz deneyimli batsman, adeta dün kaldığı yerden devam ederek başladı güne. Tabi Pujara'nın günün başında çıkarılması, Hindistan'ı biraz korkutsa da Dhoni ve Laxman'ın varlığı, Güney Afrika içn yeteri kadar tehdit ediciydi. Bu ortaklık, baş ağrıtıcı kıvama geldiğinde de sahneye Tsotsobe çıktı ve Dhoni'yi 21'de dışarı gönderdi. Ardından gelen çabuk wicketlarla çözülecekmiş gibi gözüken Hindistan, Zaheer Khan'ın nispeten uzun direnişiyle moral buldu. Paul Harris ve Jacques Kallis sonradan açılsalar da, Hindistan, bir şeyler umamabileceği, 302'lik skoru bulmayı başardı.

Güney Afrika'da kendsinin 2. maçın 4. devresine oldukça temkinli ve sağlam bir başlangıç yaptı. Kavis bulamayan hızlı atıcılar Zaheer, Sharma ya da Sreensath, rakibin 63'e kadar kayıp yaşamadan gelmesini engelleyemediler. Kırılma noktası, Sreensath'ın Greame Smith'i çıkarmayı başarması oldu. İlginç bir tesadüfle Sreensath, seans sonundaki overda wicket aldı. (İlk devrede de De Villiers'i çıkarmıştı). Son seanstaki hesap, kriketin karmaşık gözüken yanlarının elimine edilmiş haliydi. Güney Afrika'ya, galibiyet için 233 koşu lazımdı. Hindistan'sa kazanabilmek istiyorsa, rakibin 9 wicketını almalıydı. Tüm bunlar için de -eğer yağmur yağmazsa-2.3 günleri vardı. Çaydan sonra olaylar hızlı gelişti. Önce Harbhajan Singh, sonra da Sreensath, üstüste gelen wicketlarla Petersen ve Amla'yı çıkardılar. Bu gözdağından sonra Jacques Kallis ve AB De Villers'ın koşuları epey bir süre kısıtlandı. Yetersiz ışık nedeniyle gün sonunda dek 111'i bulabilen Güney Afrika, Kallis-De Villiers ikilisiyle 83'ten başlamıştı. Hindistan'a galibiyet için 7 wicket lazım, Güney Afrika'nınsa 192 koşuya ihtiyacı var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder