7 Aralık 2010 Salı

The Ashes, 2. Test 5. Gün Avustralya 245&304 İngiltere 620, İngiltere bir inning ve 71 koşu farkla kazandı.

Avustralya (Clarke 80, Watson 57, Hussey 52, Swann 5/91) İngiltere (Cook 148, Pietersen 227)

Avustralya'nın yağmur duası tutmadı. İngiltere, net bir galibiyetle Ashes serisini, baştaki beraberliğin ardından 'açtı'. Üstelik bunu başarmak için, iki hücum devresinden bir tanesine ihtiyaç duymadı bile.

Son gün yağmur yağması kuvvetli muhtemel olduğundan, her şeye rağmen, Avustralya'nın iyi bir seans çıkarması, beraberliği kurtarması anlamına gelebilirdi. Fakat ne yazıkki evsahipleri hiç oralı değildi.


AusEng2ndashpress
Yükleyen sreesaant. - Webcam dünyasından videoları izleyin.

İngiltere'nin galibiyet yolundaki en büyük engeli Micheal Hussey, Steve Finn'in topuna yeteri kadar sert vuramayınca James Anderson'a kolay bir yakalayış imkanı verdi ve oyunu terketti. 5 wicketta 100 koşu alması gereken Avustralya'da oyuna Brad Haddin girdi. Yalnız çıkması çok uzun sürmedi. Testin yıldızı James Anderson'ın topunu kötü karşılayan Haddin, wicketkeeper tarafından yakalandı. Asıl fenası, Ryan Harris'in, karşıladığı ilk topu bırakması ve LBW'yle dışarı çıkmasıydı. Çaresiz Adelaide sakinleri, karara itiraz etti ve değerlendirmede, hakem kararının doğru olduğu göründü. Bir sonraki topta Greame Swann, Marcus North'u aynı hataya düşürdü. İngiltere, itiraz öyle olmaz böyle olur dedi ve şahingözü 'out'u gösterdi. İngiltere, Adelaide Oval'in ortasında, sevinç çemberi oluşturarak giderek yaklaşan galibiyeti kutlamaya başlamıştı. Peter Siddle'ın Xavier Doherty'le birlikte, rakibiyle sayıları eşitlemesi için 89 koşu yapması gerekmekteydi. İşleri zordu kısacası. Kısa süre sonra, Siddle'ın sopasından gelen top, biraz yavaşlayınca, stumplara temas etmesine rağmen bailleri yerinden oynatamadı. Siddle burada oyunda kaldı. Bundan sonraki wicketları almak çok da zor değildi. Swann, süper bir offbreak atışıyla, İngiltere'nin Adelaide Oval'de, 1995'ten beri elde ettiği ilk galibiyeti müjdeledi.

Böylece İngiltere, berabere biten ilk maçtan sonra, seride 1-0 öne geçti. Bir sonraki maç 16 Aralık'ta başlayacak ve Perth'deki ünlü WACA Stadyumu'nda oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder