28 Aralık 2010 Salı

Yeni Zelanda-Pakistan, 2.T20, Yeni Zelanda 185/7, Pakistan 146/9, Yeni Zelanda 39 koşu farkla kazandı

Yeni Zelanda 185/7 (Guptill 44, Franklin 40, Saeed Ajmal 3/35), Pakistan 146/9 (Hafeez 46, Umar Akmal 26, Nathan McCullum 4/16)

Yılın başarısız 2 ekibini Hamilton'da karşı karşıya getiren maçta ev sahibi ekip serinin 2. maçını da kazanarak turun geri kalanı için moralini yükseltti.
Kurayı kazan Pakistan atıcı olmayı seçerek rakip üzerinde erken baskı oluşturmayı hedefliyordu. Daha ilk topta Abdul Razzaq'ın Jesse Ryder'ı avlamasıyla da bu taktiğin ne kadardoğru olduğu düşünülebilirdi. Buna rağmen özellikle ilk maçta Shoaib Akhtar'a karşı zorlanan Yeni Zelandalı vurucuların farklı düşünceleri vardı. İlk maçın en iyi oyuncularından Martin Guptill'e eşlik eden James Franklin'in sağlam duruşu önce Akhtar tehlikesinin atlatılmasını sağladı, sonra da ev sahibi ekibe karşı atak için platform hazırladı. Bu ikili ilk 10 overı beraber tamamlayarak galibiyet için gerekli ivmeyi kazandırmayı başardılar. 11.overda ortaya çıkan Saeed Ajmal bu ikiliyi bozdu amaarkadan gelen Ross Taylor ve Scott Styris gibi sağlam vurucuların baskı olmayınca rahat oynamaları ve Ross Taylor'ın da çpa görevini üstlenmesiyle Yeni Zelanda hedefine ulaşmayı başardı. Son overda Saeed Ajmal'ın 2 wicketı olmasaydı belki 200'ü de geçebilirlerdi.
Öndeki zor göreve rağmen Pakistan maça iyi başladı, özellikle Mohammad Hafeez uzun süre takımı ayakta tutmayı başardı ancak diğer Pakistanlı vurucular rakip hızlı atıcılar karşısında etkili olamadılar. İlk darbeyi indiren hızlı atıcılardan sonra Mohammad Hafeez'in run out olması, sonrasında falsolu atıcı Nathan McCullum'un yarattığı yıkım Pakistan'ın umutlarını söndürdü. Son bir gayret gösteren Umar Akmal'ın çabası yetersiz kaldı ve 20 over sonunda 146'da kalan Pakistan maçı kaybetmiş oldu. Maçın adamı aldığı 4 wicket ile Nathan McCuyllum seçildi. Üç maçlık T20 serisinin son maçı Perşembe günü Christchurch'de oynanacak, ardından taraflar 2 maçlık Test ve 6 maçlık ODI serisinde karşı karşıya gelecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder