28 Aralık 2010 Salı

The Ashes: Avustralya-İngiltere, 4.Test, 3.Gün, Avustralya 98 & 169/6, İngiltere 513

Avustralya 98 (Clarke 20, Hughes 16, Tremlett 4/26) & 169/6 (Watson 54, Smith 38, Bresnan 3/26), İngiltere 513 (Trott 168*, Prior 85, Siddle 6/75)

Melbourne'de 3.günyine İngiltere'nin büyük üstünlüğüyle geçildi. Dünü 444/5 ile kapatan Jonathan Trott ve Matt Prior ikilisinin konuk ekibi Ashes zaferini hedefleyen yolculuğu ev sahibi ekibin en iyi atıcısı Peter Siddle tarafından gölgelendiyse de İngiltere zaten rakibe vereceği zararı çoktan vermişti. Dolayısıyla Siddle'ın aldığı Prior ve Bresnan'ın wicketları sadece onun kişisel istatistiklerini düzeltmeye yaradı. Serinin kayıp atıcısı Ben Hilfenhaus da Swann ve Tremlett'ın wicketlarını aldı ama iş işten geçmişti. Trott wicketını kaybetmeden inningi 168 koşuyla tamamladı ve Brisbane'den sonra Melbourne'de de yıldızlaştı. Kötü giden Avustralya'da bir şok edici haber de Ryan Harris'in atış esnasında ayak bileğinde stres kırığı oluşması nedeniyle oyundan çıkmasıydı. Bu son darbeyle yıkılmanın eşiğine gelen Avustralya'nın maçı kurtarması ancak kalan 2.5 günde vurucu olarak wicketlarının tamamını kaybetmeden dayanmasıyla mümkündü.
İkinci inningine başlayan Avustralya'da Shane Watson ve Phillip Hughes'ın pozitif yaklaşımı bir ümit ışığı yaktı. İngiliz hızlı atıcıların erken tehdit oluşturacak çizgi ve kavis bulamamaları ev sahibi ekibin zorlanmadan koşuları almasını sağladı. Ancak ne olduysa 12.over içinde oldu ve Shane Watson'ın riskli bir koşu alma denemesi ortağı Hughes'ın run out olmasıyla sonuçlandı. Bu run out zaten Avustralya'nın tabutuna çakılan son çivilerden biriydi. Oyuna giren kaptan Ricky Ponting ve diğer orta sıra vurucularının maçı kurtaracak fiziksel ve zihinsel durumda olmadıkları açıktı. Bu seride Avustralya'nın istikrarlı vurucularından biri olan Watson'ın da Bresnan tarafından oyun dışında bırakılması son ümidi de yok etti ve kaçınılmaz sonun sadece bir zaman meselesi olduğunu vurguladı. İngiliz hızlı atıcılar yine rakiplerini hallaç pamuğu gibi atarak gün bittiğinde 6 wicketı almış olarak mutlu bir şekilde otelin yolunu tuttular.
Artık kalan 3 wicketın da alınmasıyla (Ryan Harris'in vurucu olarak gelmesi beklenmiyor) 29 Aralık günü  Avustralya'nın kriket imparatorluğunun çöküş tarihi olarak kayıtlara geçecek. İngiltere'de 24 yıl aradan sonra bir Avustralya turundan evine Ashes ile geri dönmüş olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder