3 Aralık 2010 Cuma

Bangladeş-Zimbabwe, 2.ODI, Zimbabwe 191 - Bangladeş 194/4, Bangladeş 6 wicket farkla kazandı

Zimbabwe 191 (Ervine 42*, Utseya 32, Abdur Razzak 5/30), Bangladeş 194/4 (Raqibul Hasan 65, Junaid Siddique 53, Price 2/41), Bangladeş 6 wicket farkla kazandı

Serinin 2. maçında ev sahibi Bangladeş tatmin edici bir galibiyet alarak seride durumu 1-1’e getirdi. Aslında maçtan önce gündeme bomba gibi düşen gelişme, Yeni Zelanda serisi öncesi mecburiyetten kaptanlığa getirilen ve 4-0’lık tarihi zaferden sonra göreve devam eden Shakib Al Hasan’ın açıklamalarıydı. Kaptanlıktan memnun olmadığını, takım seçimi üzerinde söz hakkı olmadığını vurgulayan Shakib Al Hasan, arkadaşlarını da maça tam konsantre olmadıkları ve sık hata yaptıkları için eleştirmişti. Dünya Kupası öncesi en iyi kadroyu bulmaya çalışan Bangladeş’teki bu gelişmeler can sıkmış olsa da sahadaki performans mesajın doğru bir şekilde anlaşıldığını kanıtlar nitelikteydi.
Maçta para atışını kazanan Bangladeş yine ilk maçtaki gibi atıcı olmayı seçti.  Zimbabwe inningi ise kısaca özetlemek gerekirse yine ilk maçtaki gibi başladı, ilk maçtaki gibi vurucular basit hatalarla wicketlarını kaybettiler, Bangladeş spinnerlarına karşı varlık gösteremediler. Sonunda orta sıra vurucularından tecrübeli Craig Ervine liderliğinde bir toparlanma süreciyle konuk ekip koşu almaya devam etti. Ancak farkı yaratan olay bu maçta sol elli spinner Abdur Razzak’ın yaptığı hat trick ve Zimbabwe’nin sadece 2 koşu alarak son 4 wicketını kaybetmesiydi. Abdur Razzak böylece bu yılın 2. hat trickine imza atarken rahatlıkla 220’yi zorlayabilecek rakibinin bir anda tüm ümitlerini tüketmesi önemli bir başarıydı. Bir de Shakib Al Hasan’ın gösterdiği örnek atıcı performansının takıma verdiği morali de vurgulamak lazım.
Kaptanın fırçasıyla iyice parlayan Bangladeşli vurucular için 191’i geçmek beklendiği kadar zor olmadı. Bu sefer daha dikkatli oynayan ve Zimbabweli atıcılara kolay wicket alma şansı vermeyen vurucular istikrarlı bir grafik çizdiler. Zimbabwe’de tecrübeli Ray Price etkili olurken diğer atıcı arkadaşlarının desteğini alamaması Zimbabwe’nin direnç gösterememesine yol açtı. Kolay ve hak edilmiş bir galibiyet alan ev sahibi ekibin hat-trick kahramanı Abdur Razzak maçın oyuncusu seçildi. Serinin üçüncü maçı başkent Dhaka’da Pazartesi günü oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder