6 Aralık 2010 Pazartesi

The Ashes, 2. Test, 4. Gün Avustralya 245&238/4 İngiltere 620/5d

Avustralya 245&238/4 ( Clarke 80, Hussey 44*, Swann 2/72 ) İngiltere 620 (Pietersen 227, Cook 128, Harris 2/84)

İngiltere, çok istediği galibiyete nihayet somut adımlarla yaklaştı. Elbette ki bunun için, gelecekte Avustralya kaptanlığına getirilebilecek isimler arasında sivrilen Micheal Clarke'a teşekkür etmeliler.


AusEng2TD41
Yükleyen sreesaant. - Tüm dünyadan webcam videoları.

Adelaide'deki kahramanlardan Kevin Pietersen, sabah saatlerinde, Test kariyerindeki en yüksek skora ulaştıktan sonra Xavier Doherty'nin atışı ve Simon Katich'in yakalayaşından sonra dışarıda kaldı. Doğrusu Doherty ve Avustralya, doğru dürüst sevinemedi bile. Yeterince geç kalmışlardı. Andrew Strauss, dün ortaya çıkan yağmur söylentilerine rağmen deklarasyonu epeyce geç yaptı. Bunun için Matt Prior ve Ian Bell'in 620 koşu yapmasını bekleyecekti. 375 koşuluk avantaj yeterli olarak değerlendirildi.


Dünkü, fırtınalı yağmur söylentilerinden sonra beraberlik için umutlanan Avustralya, güneşle açılan güne de hiç fena girmedi. Aşil tendonlarından sakat olduğu için hakkında "Oynayamayabilir" söylentileri dolaşan Simon Katich'le, Shane Watson, ilk wicketı epey geciktirdiler. Önce Watson iyi başladı, sonra Katich ona yetişti ama durumu fark eden Straus, 4'leri kısıtlamak için Greame Swann'ı hemen atışlara getirdi. Adelaide'in ünlü düz wicketı evsahiplerine de yaramaya başladı derken Swann'ın aldığı wicket, yemek arasında kayıpsız 78'le giden Avustralıların keyifleri kaçırdı. 2. seansın hemen başında Swann'ın, yine gayet iyi dönen topu, Katich'i oyun dışına göndermeye yetti.



AusEng2TD42
Yükleyen sreesaant. - Diğer video blogları.


Kaptan Ponting, bir kez daha denize erkenden düştü. Yine Swann'ın güzel atışını, sopasının kenarıyla ancak karşılayabilen Ponting, Collingwood'un refleksleri yüzünden, 10 koşuyu geçemeden dışarıda kaldı. İçecek arasından sonra Shane Watson 50'yi geçti, acaba 100'e gider mi derken, sürekli aynı atışı yapan Steve Finn'e sonunda boyun eğdi ve çıktı.


AusEng2TD43
Yükleyen sreesaant. - Tüm dünyadan webcam videoları.

Çay arasına 160/2'yle giden Avustralya, son bölüme kadar olumlu bir son seans geçirdi. Dün olduğu gibi hava kapamaya başlamıştı ve küçük bir yağmur arasından sonra Clarke ve Hussey, takımı 238/3'e getirdiler. Tabi ki hesaplarda, part-time offspinner Kevin Pietersen'in Micheal Clarke'ı oyundan çıkarabileceği yoktu. Son seansta ilginç falsolar alan top, son atışta, normalden biraz daha yükseğe çıkınca, belli ki dikkatini yitirmiş olan Clarke'ı şaşırttı. Yalnız hakem Al Hill, önce, açıkça sopadan gelen topun Alastair Cook tarafından yakalanışına out demedi . Ancak İngiltere resmi itiraz hakkını kullanınıca gerçekleşen bu gelişmeyle birlikte bugün de, Avustralyalıların diğer günlere nazaran daha iyi anılarla hatırlayabileceği bir gün niteliğini yitirdi. Avustralya, son güne girilirken, halen 137 koşu geride ve elinde 6 wicket var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder